Διακόσμηση αυγών με κλωστές φλος

Αν ακόμη σκέφτεστε τι διαφορετικό να κάνετε στα πασχαλινά σας αυγά, αυτή η ιδέα θα σας συναρπάσει. Βάψτε και διακοσμήστε τα αυγά σας με κλωστές φλος. Δείτε παρακάτω πως να το κάνετε βήμα προς βήμα.

Αρχικά, αγοράστε πολλές κλωστές σε διάφορα χρώματα και λευκά αυγά.

Βήμα 1. Βάλτε τα αυγά σε λεκάνη με νερό και ξύδι για κάποιες ώρες, ώστε να μην απορροφήσουν χρώμα, όταν τα βράσετε με τις κλωστές

Βήμα 2. βγάλτε ένα ένα το κάθε αυγό από τη λεκάνη και, βρεγμένο όπως θα είναι, τυλίξτε το με διάφορα χρώματα κλωστών. Βάλτε τις μπερδεμένες ή φτιάξτε σχέδια. Για να σταθεροποιείται η κλωστή πάνω στο αυγό, ραντίστε τα με λίγο νερό στα δάχτυλά σας.

Δείτε ακόμη: Προσοχή: Δείτε τι κινδύνους κρύβουν τα μελάτα αυγά!

Αν ακόμη σκέφτεστε τι διαφορετικό να κάνετε στα πασχαλινά σας αυγά, αυτή η ιδέα θα σας συναρπάσει. Βάψτε και διακοσμήστε τα αυγά σας με κλωστές φλος.

Δείτε ακόμη: Παίρνει χαρτί περιτυλίγματος και γκλίτερ και τα βάζει στα αυγά. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

Βήμα 3. Τυλίξτε το αυγό με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετήστε στο πάτο της 2-3 φύλλα χαρτί κουζίνας και ρίξτε νερό και ξύδι. Τοποθετήστε τα αυγά μέσα με προσοχή, ώστε να τα σκεπάζει το νερό. Βράστε τα για 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 5. Στη συνέχεια κατεβάστε τη κατσαρόλα και βγάλτε τα αυγά σε ένα δίσκο, να στραγγίξουν, να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί το χρώμα.

Βήμα 6. Αφαιρέστε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και τις κλωστές. Τοποθετήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.


Βήμα 7. Γυαλίστε τα με λάδι. Έτοιμα!

Δείτε ακόμη: Παίρνει αλουμινόχαρτο και τυλίγει τα αυγά.. Το αποτέλεσμα άκρως πασχαλινό!

 

Πηγή: tsoupress.gr

Close