Χαλβάς φαρσάλων στο τηγάνι

Χαλβάς φαρσάλων στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ζάχαρη
500 Γραμμάρια νισεστέ
1 βανίλια
1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
2 φλυτζάνια βούτυρο καλό [γάλακτος]
6 φλυτζάνια νερό
ι κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα ή ένα βαθύ αντικολλητικό τιγάνι ( σωτέζα) σε σιγανή φωτιά και υπομονετικά περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σαν το μέλι ,τότε είναι ετοιμη.

Συγχρόνως βάζουμε σε ένα μπόλ το νισεστέ,την βανίλια ,την κανέλα,τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα το νερό ανακατεύοντας ξανά.

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στην λιωμένη ζάχαρη,θα δείτε να γίνει σαν καραμέλα ,μην τρομάξετε οτι χάλασε ,εσείς να το ανακατεύετε συνέχεια και πάντα σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία.μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα
έχουμε καβουρντίσει τα αμύγδαλα με το βούτυρο να σκουρήνουν λίγο ,

ρίχνουμε τότε κι αυτο το υλικό μέσα στην κατσαρόλα ,ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα της κατσαρόλας .

Στρώνουμε καλά την επιφάνεια και το ψήνουμε στο τιγάνι μέχρι να πιάσει απο κάτω κρούστα.
Μώλις πιάσει κρούστα πέρνουμε ένα ρηχό ταψί πίτσας και αναποδογυρίζουμε τον χαλβά.

πηγη:glukiesgeyseisapokardias

Close