σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

Συνταγή για νηστίσιμο σουβλάκι για τη Μεγάλη Εβδομάδα με θράψαλα και μία πεντανόστιμη μαρινάδα, ψημένα στο φούρνο. Γίνονται και στα κάρβουνα και μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα ή και σε πίτα, σα νηστίσιμο πιτόγυρο. Δοκιμάστε το και με καλαμαράκια.

Από τον φίλο μας Thanos Ntrosxos.

 

Γεμιστά θράψαλα με ρύζι για τη Καθαρά Δευτέρα

 

Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας αλλά αυτή η συνταγή θα σας κάνει να το ξεχάσετε. Τρυφερά σουβλάκια από θράψαλο, που θα γίνει η αγαπημένη σας λιχουδιά για την περίοδο της Σαρακοστής, τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Απολαύστε υπεύθυνα!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουβλάκι με θράψαλο:

 

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

Εκτέλεση για το σουβλάκι με θράψαλο

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρές λωρίδες τα θράψαλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θράψαλα μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, τη βεγκέτα, που είναι σκόνη λαχανικών νοστιμιάς, τη σκόνη σκόρδου, τη μουστάρδα, την κέτσαπ και το τριμμένο ώριμο ακτινίδιο.

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε τα θράψαλα μαριναρισμένα στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι, πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ψιλό και ραντίζουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

Τραγανά καλαμαράκια στη φριτέζα αέρος σαν τηγανιτά

 

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

Ψήνουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Γυρίζουμε και 1 φορά να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

σουβλάκι-με-θράψαλα-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close