Ευκολη τουρτα με σοκολάτα και μπισκότα
 
Ο χρόνος ειναι χρήμα. Και καμιά φορά σκεφτόμαστε πώς να γλιτώσουμε κόπο για να κάνουμε μια ευκολη τουρτα για κέρασμα. Αυτή που σας προτείνω σήμερα θέλει συνολικά στην κουζίνα σας να ασχοληθείτε περιπου μια ωρα. Οχι παραπάνω. Με δυο ωραιοτατες συνδιαστικά κρέμες και με μια βαση ευκολη απο μπισκότα λύσατε πολλά προβλήματα! Αγνά υλικά τα εχουμε στο ντουλάπι μας κι αν δεν τα εχουμε θα τα βρουμε σίγουρα στο σουπερ μάρκετ και… ξεκινάμε!

Ευκολη τουρτα με σοκολάτα και μπισκότα

Προετοιμασία 1 ωρα συνολικά
Για 8-10 ατομα
Ταψακι περι τα 18 εκ διαμέτρου
 
Για τη βάση
Ενα πακέτο μπισκότα πτι μπερ ή marie (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και oreo μπισκότα) τριμμένα στο μουλτι.
2 κουταλιές της σουπας βουτυρο λιωμένο
Για τη σοκολατένια κρέμα
200 γρ σοκολάτα γάλακτος ή με περιεκτικότητα 55% αν τη θέλουμε λιγο πιο σκουρα
120 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ κρέμα γαλακτος χτυπημένη σαν σαντιγυ
(προαιρετικά 2 γρ φύλλο ζελατίνης)
Για τη λευκή κρέμα
250 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετικά επίσης μισό κουταλάκι κοκκοι φρέσκιας βανίλιας
50 γρ λευκή σοκολάτα
Για τη διακοσμηση
Μπισκοτα ορεο και λιωμένη σοκολάτα
 
Εκτέλεση
Ξεκινάμε απο τη λευκή κρέμα.
Βραζουμε την κρέμα γάλακτος σε ενα κατσαρολάκι μαζί με τη βανίλια (και τους κοκκους αν βάλετε). Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε ενα μπωλ και περιχυστε την κρέμα γάλακτος απο επάνω. Ανακατευουμε να ομογενοποιηθεί καλά το μειγμα. Εναλλακτικά μπορείτε να το κάνετε και με ραβδομιξερ αν εχετε που ειναι πολύ πρακτικό για τέτοιες δουλειές. Αφηνουμε το μειγμα να χλειάνει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι το τελευταιο σταδιο της τουρτας μας.
Ετοιμάζουμε τη βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενα μικρό ταψάκι με αποσπώμενη βάση στο οποίο εχετε στρωσει στον πατο αντικολλητικό χαρτί. Σε ενα μπωλ ανακατεύετε τα μπισκότα με το βουτυρο μέχρι να γινουν ιδιαίτερα αμμώδεις θα έλεγα σαν τη βρεγμένη αμμο που συναντάμε στην παραλία κοντά στο κύμα. Με τη βοηθεια του πισω μέρους ενός κουταλιού απλωνουμε το μειγμα μέσα στο ταψί μέχρι να καλύψει τον πατο. Κοιτάζουμε να το στρώσουμε ομοιόμορφα με τρόπο που να δημιουργεί ενα επίπεδο. Βαζουμε στο ψυγείο
Ετοιμάζουμε τη σοκολατένια μας μους.
Σε ενα κατσαρολάκι βραζουμε την κρέμα γάλακτος. (Σε αυτό το στάδιο προαιρετικά μπορούμε να ριξουμε τη ζελατίνη. Αν ειναι να χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη τότε τη μουλιάζουμε σε μπωλ με κρύο νερό για 5-10 λεπτά. Μετά τη ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με την κρέμα γαλακτος που εχει βρασει, ανακατεύοντας πολύ καλά για μερικά δευτερόλεπτα) Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ με τη σοκολάτα την σκουρα και περιμένουμε καποια δευτερόλεπτα να μαλακώσει για να την ανακατέψουμε. Μπορούμε και εδώ να χρησιμοποιήσουμε το ραβδομίξερ για να ομογενοποιηθεί καλά η κρέμα γάλακτος και η σοκολάτα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε επίσης αν θέλετε να ρίξετε εκχύλισμα απο διαφορες γευσεις που σας αρέσουν. Π.χ. φραουλα, αμυγδαλο, βανίλια, καφές, λεμόνι κτλ (αν σας αρέσει δηλαδή).
Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (τα 200 γρ ) σε απαλή σαντιγυ (οχι υπερ σφιχτή) και μολις το μειγμα της σοκολάτας χλειάνει ριχνουμε κουταλιές κουταλιές στη σοκολάτα ανακατεύοντας απο κάτω προς τα πάνω (διπλώνοντας το μειγμα) με μία σπατουλα απαλά. Θα παρατηρήσετε οτι στο τέλος το μειγμα θα ειναι αρκετά παχύ (παχυρρευστο προς παχυ).
Απλώνουμε πανω απο τη βαση του μπισκοτου στο ταψάκι μας τη μους σοκολάτας και βάζουμε για ενα δεκαπεντάλεπτο στην κατάψυξη.
Τελος χτυπάμε με το μιξερ μας το μειγμα με τη λευκή σοκολάτα μέχρι να γινει μια απαλή σαντιγυ. Απλώνουμε το μειγμα πανω απο τη σοκολατένια μους. Μπορούμε να το κάνουμε παλι με ενα κουτάλι ή μπορούμε και με ενα κορνε να κανουμε ροζέτες επάνω απο τη σοκολάτα σαν σχέδιο.
Διακοσμουμε με μπισκότα ορεο και λιωμένη σοκολάτα αν μας αρέσει.
Μερικές συμβουλές
Η ζελατίνη εχει σαν σκοπό να κρατήσει σταθερό το μειγμα της μους. Αν χρησιμοποιήσετε σοκολάτα γάλακτος αντι για 55% όπως λεω επάνω καλό θα ήταν να βάλετε ζελατίνη για να ειναι πολύ σταθερή όταν θα ξεφορμάρετε την τουρτα.
Μπορείτε αντι για διακοσμηση με μπισκότα να βάλετε τρουφα ή ακομα μπορείτε να βάλετε φράουλες ή μπανάνες αμα σας αρέσουν. Θα έλεγα να αποφύγετε το σιρόπι καραμέλας για να μη βγει πολυ γλυκό το αποτέλεσμα σας. Μπορείτε ομως να βάλετε και μαρμελάδα φράουλας ελαφρά αραιωμένη σαν σάλτσα.
 
Θα με βρείτε στη σελίδα μου L’atelier Sucre d’Eleni  www.facebook.com/LesDelicesDEleni
To site μου στα αγγλικά  https://www.lesdelicesdeleni.com
Τα γευσιγνωστικά ταξίδια μου στα γαλλικά  https://ateliersucredeleni.wix.com/mesvoyagessucres
 
Ελένη Τσεμπεράκη Mottet
oreo cookies 5 oreo cookies 6 oreo cookies 7

Close