Φανταστική συνταγή για λικέρ ρόδι

Φανταστική συνταγή για λικέρ ρόδι.Το πανέμορφο ρόδι όμως έχει να μας δώσει ένα νόστιμο λικεράκι που θα ετοιμάσουμε εύκολα και θα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.

Υλικα:
4 φλυτζ μεγαλουτσικα ,καθαρισμενο ροδι
4 φλυτζ ( οχι γεματα) ζαχαρη
4 φλυτζ κονιακ
1 ξυλ κανελας
2-3 γαρυφαλα
Εκτελεση:
Βαζω τα υλικα σε κατσαρολα στη φωτια και μολις αρχιζει το βρασιμο ,το αποσυρω και το αφηνω σκεπασμενο 24 ωρες. Μετα το σουρωνω και το βαζω σε μπουκαλι.
Γεμισα το ενα μπουκαλι και οτι περισεψε το εβαλα σε αλλο, με μερικα απο τα ασπρισμενα πλέον σπορια.Θα τα αφησω εκει καμποσο .Και με αυτο θα συμπληρωνω το πρωτο μπουκαλι οταν χαμηλωνει η σταθμη του.Εχει καλύτερη γευση απο αυτο που ειχα φτιαξει με το τσιπουρο.

Από τη Μαρία Δελημάρα!

Close