ΓΛΥΚΑ Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα αμυγδαλωτά. Μοσχομυρωδάτα, τραγανά έξω, και αφράτα, μαστιχωτά από μέσα.

Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα αμυγδαλωτά.Μοσχομυρωδάτα, τραγανά έξω, και αφράτα, μαστιχωτά από μέσα..

Υλικά για 40 αμυγδαλωτά:

 

550 γρμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
320 γρμ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγού
1/3 κουτ. γλ. άρωμα πικραμύγδαλου
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
40 ολόκληρα αμύγδαλα, ωμά
Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στην κουζινομηχανή, ή σε μεγάλο μπλέντερ, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, 70 γρμ. από την ζάχαρη άχνη, και τα κάνουμε σκόνη, όσο μπορούμε καλύτερα.

2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το πικραμύγδαλο, και το εσάνς βανίλιας, μέχρι να γίνει μια άσπρη γυαλιστερή κρέμα.

 

3. Προσθέτουμε την αμυγδαλόσκονη, και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα, να ενσωματωθούν. Αδειάζουμε το μίγμα σε σακούλα του κορνέ, με μεγάλο στόμιο.

4. Στρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα, και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης, σαν μεγάλο καρύδι, και ελαφρώς πλακουτσά.

5. Τοποθετούμε από ένα ωμό αμύγδαλο στο κέντρο σε κάθε μπαλάκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, ή στους 160 – 170 βαθμούς, για 20 – 25 λεπτά, ίσα να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Μπορείτε να τα γεμίσετε με βουτυρόκρεμα αμυγδάλου, ή μαρμελάδα, κ.λ.π. ενώνοντας τα δύο-δύο μαζί.