Λαχταριστή τάρτα μπανάνας με τραγανή βάση όρεο και αφράτη κρέμα

Μια λαχταριστή τάρτα μπανάνας με τραγανή βάση όρεο και αφράτη κρέμα. Μια πολύ απλή και εξαιρετικά εύκολη συνταγή  για μια τάρτα που θα σας εντυπωσιάσει με την απλότητα της συνταγής και την υπέροχη γεύση της. Μια τάρτα που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:

340 γρ. μπισκότα oreo, θρυμματισμένα στο multi
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον γα άλειμμα φόρμας
Για τη γέμιση:
1½ φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
1½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
2 κρόκους αυγών
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κυβάκια
4 μπανάνες κομμένες σε φέτες
Για την επικάλυψη:
5 μπισκότα oreo ψιλοκομμένα + 12 mini oreos
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα όρεο σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ισομερώς στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 5 εκ. περιμετρικά. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λ.
Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν πλήρως. Στη συνέχεια τα βάζετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς για 10-15 λ περίπου ή μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τα κομματάκια βουτύρου και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνετε τη κρέμα σας στην άκρη για 5 λ περίπου, ανακατεύοντας περιστασιακά να χλιαρίνει ελαφρώς.
Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και στρώνετε τις μισές σε όλη την επιφάνεια της κρύας μπισκοτένιας βάσης. Από πάνω απλώνετε τη μισή κρέμα γέμισης, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη καλύπτετε με τις υπόλοιπες φέτες μπανάνας. Τελειώνετε στρώνοντας πάνω από τις μπανάνες την υπόλοιπη μισή κρέμα γέμισης, ισιώνετε την επιφάνεια, καλύπτετε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζετε τη τάρτα σας στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες.
Για τη διακόσμηση: Λίγο πριν σερβίρετε, θρυμματίζετε τα μπισκότα oreo σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ με τη σαντιγί τα θρυμματισμένα oreo και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς.
Απλώνετε στη τάρτα, σε όλη την επιφάνεια πάνω από κρέμα γέμισης, το μείγμα σαντιγί-oreo, και διακοσμείτε με τα mini oreo φροντίζοντας να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε κάθε κομμάτι από τα 12 που θα κόψετε για να σερβίρετε να έχει στο κέντρο του ένα μπισκοτάκι oreo. Αν τη κόψετε σε μεγαλύτερα κομμάτια, δηλ. σε 10 κομμάτια, θα τη διακοσμήσετε με 10 μπισκοτάκια oreo.

Πηγή: sintayes.gr

Close