Μαρμελάδα ντομάτα με λεμόνι

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ. Μία υπέροχη συνταγή

Μια gourmet μαρμελαδα που εκτος απο τη χρηση της επανω στο ψωμι μπορεις να τη δοκιμασεις με κατσικισιο τυρι ,που του πηγαινει τελεια!
Με καμαμπερ τηγανητο και γλυκοξυνη μαρμελαδα το εφαγα και ενθουσιαστηκα!
Και επειδη τα πολλα λογια ειναι φτωχια να σας πω πως την εκανα!

Υλικα
6 κιλα ντοματακια πομοντορο
7 λεμονια
υγρη στεβια
1 κ σ κανελα
2 βανιλιες
1|2 κ γ σκονη μοσχοκαρυδο

Εκτελεση
Πηρα 6 κ ντοματακια πομοντορο και τα ξεφλουδισα με καυτο νερο!
Τα εκοψα στη μεση και εβγαλα τους σπορους!
Βεβαια σε καθε πολεμο υπαρχουν και απωλειες!
Τα 6 κιλα εγινα περιπου 5 κιλα!
Τα αφησα 3 ωρες να αφησουν τα υγρα τους !
Πεταξα τα υγρα και τα ξαναεσφιξα να βγαλουν και ο,τι απεμεινε!

Τα εβαλα στο μπλεντερ 2 στροφες οχι παραπανω και στην κατσαρολα!
Πηρα 7 λεμονια τα ετριψα στο ρεντε για να φυγει το επανω του λεμονιου ,το οποιο δεν το πεταξα το εβαλα καταψυξη για διαφορα γλυκα!
Εκοψα τα λεμονια σε λεπτες φετες ,εβγαλα τα κουκουτσια και τα εκανα κομματακια!

Τα εβαλα και αυτα στην κατσαρολα με 60 σταγονες στεβια υγρη,ενα κουταλι της σουπας κανελλα , 2 βανιλιες και μισο κουταλακι σκονη μοσχοκαρυδο!Αφου εβρασε αρκετα για να φυγουν τα υγρα ελιωσα 4 ζελατινες σε χυμο ντοματας ζεστο και εδεσα τη μαρμελαδα!
Επλεινα τα βαζα και τα καπακια και τα εβαλα στο φουρνο για αποστειρωση στους 100β για 10 λ!

Ετσι οπως ηταν ζεστη την εβαλα στα βαζα εκλεισα καλα το καπακια και τα αναποδογυρισα μεχρι να κρυωσουν!
Μια μαρμελαδα που θα σας ξετρελανει χωρις να μυριζει καθολου ντοματα!

marmelada-ntomata-lemoni marmelada-ntomata-lemoni1

Close