Πίτσα με λαχανικά μια πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο μας

Μια πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο μας. Ένα υγιεινό σνακ για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.

Πίτσα με λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

• 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
• Περίπου 400 gr. αλεύρι γ.ο.χ
• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• Μια πρέζα ζάχαρη
• 1 κ.γλ. αλάτι
• Θυμάρι

Δείτε ακόμη: Συνταγή για Σπιτική πίτσα υγιεινή και θρεπτική για μικρούς και μεγάλους.Ιδανική για παιδιά!

Για τη σάλτσα

• 1/2 φλ.τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη

Δείτε ακόμη: Πίτσα χωρίς ζυμάρι με πατάτα!!

Για τη γέμιση

• Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
• Ελιές χωρίς κουκούτσι
• Ένα μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
• Πράσινη πιπεριά σε φέτες
• Κάπαρη
• Οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας
• Ρίγανη για πασπάλισμα
• Ελαιόλαδο για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Για τη σάλτσα

• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Σύνθεση

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
• Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω

 

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα του facebook: Όλα Νηστίσιμα

 


Close