Σπιτική πίτσα με πεπερόνι σε σχήμα καρδιάς που θα ξετρελάνει τα μικρά σας!

Τα παιδιά αγαπούν να συμμετέχουν στην προετοιμάσια της πίτσας! Ακόμη περισσότερο, λατρεύουν να συμμετέχουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπου κάνουμε τη πίτσα σε σχήμα καρδιάς! Η πίτσα με σπιτική σάλτσα και πεπερόνι σε σχήμα καρδιάς είναι κάτι που λατρεύουν!

Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχήματα στην πίτσα με κόπτες μπισκότων και να προσαρμόζετε τα σχήματα κάθε φορά με την περίσταση. Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία και τα παιδιά πάντα θέλουν να βοηθήσουν!

Αρχικά ξεκινήστε κάνοντας την αγαπημένη σας ζύμη για πίτσα και στην συνέχεια ξεκινήστε την διαδικασία για να φτιάξετε την πίτσα.

Συστατικά: 

Για τη σάλτσα σπιτική πίτσα:

  • 170 γρ. τοματοπελτέ
  •  1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ αποξηραμένα ιταλικά καρυκεύματα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη

Για την Πίτσα:

  • 2 κιλά 700 γρ. περίπου της αγαπημένης σας ζύμης για πίτσα
  • 227 γρ. περίπου φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  •  φέτες πεπερόνι

Υλικά: 

  • 1 κόπτη μπισκότων σε σχήμα καρδιάς
  • 4 1/2″ – 6 «κόπτες μπισκότων σε σχήμα καρδιάς
  • Λαδόκολλα
  • λαμαρίνα ή σκεύος ειδικό για πίτσα
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα

Η πίτσα με σπιτική σάλτσα και πεπερόνι σε σχήμα καρδιάς είναι κάτι που λατρεύουν όλα τα παιδιά!

Διαδικασία:

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 280 βαθμούς  (ή στην πιο υψηλή θερμοκρασία, όσο πηγαίνει ο φούρνος σας). Τοποθετήστε μια λαμαρίνα ή ένα σκεύος ειδικά για πίτσα στην επάνω μεσαία σχάρα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης.

Δείτε ακόμη: Πατάτες- πίτσα! Η καλύτερη συνταγή που δοκιμάσετε ποτέ!

Βήμα 2: Προσθέστε τον πελτέ, τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, τα αποξηραμένα ιταλικά καρυκεύματα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τη ζάχαρη σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.

Συμβουλή: Αν δεν έχετε πελτέ, μπορείτε να πολτοποιήστε ένα κουτάκι ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.

Βήμα 3: Χτυπάμε τα υλικά για να συνδυαστούν και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Στη συνέχεια, γυρίστε στη χαμηλή και αφήστε να σιγοβράσει, ενώ έχετε προετοιμάσει την ζύμη, το πεπερόνι, και το τυρί.

Δείτε ακόμη: Πίτσα με φύλλο κρούστας

Βήμα 4: Χρησιμοποιήστε το μικρό κόπτη μπισκότων για να αποκόψετε σε σχήμα καρδιάς τις φέτες πεπερόνι. Και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 5: Ανοίγουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα αρκετά μεγάλο για να κυλήσουμε τη ζύμη πίτσας. Πασπαλίστε με αλεύρι. Προσθέστε τη ζύμη πίτσας, πασπαλίστε την κορυφή ελαφρά με αλεύρι, και απλώστε την ζύμη.

Βήμα 6: Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε 1/4 «σε 1/8» πάχος (ανάλογα την κρούστα που προτιμά ο καθένας). Χρησιμοποιώντας το μεγάλο κόφτη μπισκότων, κόψτε 4-6 μεμονωμένου μεγέθους κρούστες πίτσας από τη ζύμη.

Βήμα 7: Αφαιρέστε τους κόπτες και κάντε στρογγυλή γύρω γύρω την ζύμη για περισσότερη κρούστα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε κριτσίνια από την περίσσεια ζύμη ή να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.

Δείτε ακόμη: Πιτσάκια muffins

Βήμα 8: Απλώστε 1-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πάνω από κάθε κρούστα. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τυρί και την κορυφή με πεπερόνι.

Βήμα 9: Μεταφέρετε ολόκληρη την λαδόκολλα με τις κρούστες πάνω στην λαμαρίνα ή στο ειδικό σκεύος για πίτσα που έχετε βάλει στο φούρνο σας. Ψήνουμε στους 280 βαθμούς για 5-10 λεπτά.
Η επιπλέον σάλτσα μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα, ή έναν μήνα στην κατάψυξη.

Πηγή: makezine.com