Αφράτο και πεντανόστιμο κωκ ταψιού με κρέμα και γλάσο

Δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχει ζαχαροπλαστείο που να μην έχει κωκ, είναι ένα κλασικό γλυκό που αρέσει πολύ στα παιδιά άλλα και τους μεγάλους. Σκεφτείτε πόσο καλύτερο είναι όταν το φτιάχνουμε με τα χεράκια μας και με τα δικά μας σπιτικά υλικά.

Δείτε λοιπόν την συνταγή μας και φτιάξτε το πιο αφράτο κωκ με την πιο βελούδινη κρεμά και το πιο υπέροχο γλάσο που έχετε φάει πότε.
Μια συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά να ασπρίσουν. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ απαλά σιγά σιγά με μια Μαρίζ. Το τοποθετούμε στο ταψί μας νούμερο 30 μέσα βάζουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα για 35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

Για την κρεμά:

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ το αλεύρι και ανακατεύουμε, όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το Βιτάμ.

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, ανακατεύουμε να δέσει και την κατεβάζουμε. Την βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε τον ένα πάτο παντεσπανιού στο ταψί,ρίχνουμε πάνω του την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιού και τέλος βάζουμε το γλάσο.

Αφράτο και πεντανόστιμο κωκ ταψιού με κρέμα και γλάσο

Εκτέλεση συνταγή φώτο Tzeni Tsanaktsidou‎

ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Close