Η αγαπημένη μου συνταγή για κέικ σοκολάτας, μαλακό και με πλούσια γεύση. Σήμερα αποφάσισα να το ψήσω σε ατομικά φορμάκια και να προσθέσω πολλά διαφορετικά είδη γλάσου (σοκολάτα, φράουλα, καραμέλα και σοκολάτα-καραμέλα) για ποικιλία!
ΥΛΙΚΑ
1 κουβερτούρα 65% κακάο (200 γραμμάρια)
100 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Δείτε ακόμα: Κεκάκια Πορτοκαλιού με σαντιγί αρωματισμένη με εσάνς πορτοκαλιού για το παιδικό πάρτι…❣❣❣
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια για σουφλέ ή μάφιν, τα οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με το γλάσο.
Δείτε ακόμα :Λαχταριστά Λεμονοκεκακια με ινδικη καρυδα και γλασο λεμονιου
*Όταν βγουν από το φούρνο ίσως φαίνεται ότι δεν έχουν ψηθεί καλά στο κέντρο, όμως έτσι πρέπει να είναι. Όταν κρυώσουν θα στερεοποιηθούν, αλλά θα παραμείνουν μαλακά.
*Για το γλάσο έλιωσα στο φούρνο μικροκυμάτων σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, σοκολάτας με γεύση φράουλα και καραμέλας. Για το γλάσο σοκολάτα-καραμέλα ανακάτεψα τις αντίστοιχες σταγόνες.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες