Ατομικά σιροπιαστά γλυκάκια με ινδοκάρυδο σαν τρουφάκια

Ατομικά σιροπιαστά γλυκά σαν τρουφάκια με ινδοκάρυδο και άρωμα πορτοκαλιού. Εύκολες και γρήγορες μπαλίτσες ινδοκάρυδου με γιαούρτι και σιμιγδάλι, ιδανικές για γιορτές, κέρασμα και για τα Χριστούγεννα! Το σιρόπι και η καρύδα είναι που τα κάνουν τόσο νόστιμα και μοναδικά! Δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε και είμαστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα τα λατρέψουν!

Υλικά:

1 αυγό

μισό ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

μισό ποτήρι γιαούρτι

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι

3 ποτηριά ζάχαρη

3 ποτηριά νερό

4 φλούδες πορτοκαλιού

χυμό από μισό λεμονί

Δείτε ακόμα Ατομικά σιροπιαστά γλυκά με κακάο και σιμιγδάλι στο λεπτό! 

Για το πασπάλισμα 

ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το αυγό,το χυμό,το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ξύσμα, την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεικιν σιγά σιγά και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη και μαλακή ζύμη. Όποτε πλάθουμε μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο του καθενός.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες πορτοκαλιού για 5 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Σιροπιάζουμε με κρύα γλυκά,και το σιρόπι να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά αφού το κατεβάσουμε. Και τέλος τα βουτάμε στην καρύδα. Εάν θέλετε τα κάνετε γεμιστά με τριμμένο καρύδι ή όταν το κόβετε στην μέση ρίχνετε από πάνω!

Ατομικά σιροπιαστά γλυκάκια με ινδοκάρυδο σαν τρουφάκια

Ατομικά σιροπιαστά γλυκάκια με ινδοκάρυδο σαν τρουφάκια

Δείτε ακόμα Ατομικά σοκολατένια παστακια κόλαση! 

Ατομικά σιροπιαστά γλυκάκια με ινδοκάρυδο σαν τρουφάκια

Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close