Εναλλάκτική συνταγή για σεκέρ παρε με ζάχαρη καρύδας!

Θελετε λιγο να γλυκαθουμε? ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
! Αλλο ενα ανατολιτικο γλυκο πολυ ωραιο της περιοχης μας!
Σερβιρεται και με παγωτο!!!
Σιροπι με ζαχαρη καρυδας!
Καλο απογευμα φιλοι μου!
ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
Ενα ανατολιτικο γλυκο της περιοχης μας !
Ειναι μπισκοτο με σιμιγδαλι σιροπιαστο!
Υλικα
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκωνει μονο του
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
αμύγδαλα λευκά, για γαρνίρισμα καβουρντισμενα
Για το σιρόπι
1 κιλο. ζάχαρη καρυδας{ μπορειτε να βαλετε οτι ζαχαρη θελετε}
1000 γρ. νερό
χυμός από ενα λεμόνι
Εκτελεση
Χτυπαμε πρωτα την αχνη με το βουτυρο να αφρατεψει!
Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα και συνεχιζουμε με το αλευρι και το σιμιγδαλι ν ανακατευουμε τη ζυμη μας με μια σπατουλα!
Αφηνουμε τη ζυμη να ξεκουραστει στο ψυγειο μας μεχρι να σφιξει καλα!
Εγω την αφησα ολο το βραδυ!
Την επομενη μερα επλασα 28 μπαλακια σε μεγεθος καρυδιου!
Πιεσα με το δαχτυλο μου σε καθε μπαλακι να κανει μια τρυπουλα για να βαλω μεσα το αμυγδαλο και τα πιεσα λιγο με την παλαμη μου να πλατυνουν1
Τα εβαλα σε ταψι με λαδοκολλα σε προθερμασμενο φουρνο σε αποσταση το ενα απο το αλλο γιατι φουσκωνουν!
Τα εψησα στους 180 β για 30 λ περιπου αναλογα το φουρνο!
Μολις βγουν εχουμε ετοιμο το σιροπι μας και ζεστα οπως ειναι τα σιροπιαζουμε!
Θελουν ωρα για να τραβηξουν το σιροπι!
Σιροπι
Σε μια κατσαρολα βραζουμε το νερο και τη ζαχαρη και μολις αρχιζει να βραζει βαζουμε το χυμο λεμονιου και σ ενα δυο λεπτα το ριχνουμε στα μπισκοτα μας ζεστο!
Το σιροπι της ζαχαρης καρυδας που μενει στο τελος ειναι σαν σοκολατα !
Η δοση βγαζει 2 ταψια απο 14 κομματια!

seker-pare12

Close