Πορτοκάλια γλασέ σε στικς που είναι πραγματικά εντυπωσιακά και πολύ εύκολα! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν…
- πορτοκαλι
- ζαχαρη 2 μίση φλυτζάνια
- νερό 1 μίση φλιτζάνι
- ζαχαρη (για το πασπάλισμα)
- κουβερτουρα προαιρετικά
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε τις φλούδες σε μακρόστενα μπαστουνάκια του 1εκ περίπου.
Βράζουμε 5 λεπτά σε μια κατσαρόλιτσα και σουρώνουμε, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3 φορές με καινούργιο νερό για να φύγει η πικρίλα. Στραγγίζουμε και βάζουμε τα πορτοκάλια μας σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά. Στην ίδια κατσαρόλιτσα ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό.
Βράζουμε ξανά μαζί με τις φλούδες πορτοκαλιού μέχρι να λιγοστέψει το σιρόπι (10 λεπτά περίπου)ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει λίγο, βγάζουμε με ένα πιρουνάκι ένα ένα, πασπαλίζουμε σε ζάχαρη η αν θέλετε σε κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία!!!
Η συνταγη ειναι της Panagiota Kiriakou
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις