Γιουβέτσι με πράσα σκέτο γλύκισμα!!?
Μπορώ να φάω όλο το ταψί μόνη μου άνετα! ?
Κόβω ένα κιλό κιλό πράσα μόνο το κάτω μέρος σε ροδέλες του ενός εκατοστού περίπου.
Βάζω λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τα τσιγαριζω σε μέτρια φωτιά μαζί με δύο ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα, δύο καρότα σε κομματάκια και ένα κύβο βοδινού.
Τα αφήνω για κάνα πεντάλεπτο.
Ρίχνω μία συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη, φρέσκο τριμμένο πιπέρι, αλάτι,σελινο ψιλοκομμένο, ζεστό νεράκι και τα αφήνω μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα μου.
Όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε όπως είναι όλο στο ταψί του φούρνου.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζω λίγη φυτίνη και τσιγαριζω για 2-3′ ένα πακέτο κριθαράκι.
Το ρίχνω και αυτό μέσα στο ταψί.
Συμπληρώνω νεράκι και αλάτι αν χρειαστεί και αφήνω στον φούρνο μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Πέντε λεπτά πριν το σβήσω το βάζω στο γκριλ.
Σερβίρεται ζεστό με μπόλικο λεμόνι.???
Από τα πιο νόστιμα λαδερά φαγητά που υπάρχουν!
Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε! ???
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Μάρτυρας κλειδί δίνει στεγνά την 24χρονη για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών
- Εύκολο σοκολατένιο γλυκό για τα Χριστούγεννα
- Grand Hotel : Χαραλάμπης και Θεώνη ξανά μαζί
- Γιάννης Πλούταρχος : Η 47χρονη stalker προσπαθεί να τα βρουν εξωδικαστικά