Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο. Γευστικότατη, μαλακή τυρόπιτα! Το υγρό μείγμα που προσθέτουμε πάνω από τα τυριά και τα φύλλα, τα διαποτίζει και τα μαλακώνει και έτσι έχουμε μία εξαιρετικά αφράτη και πλούσια σε γεύση τυρόπιτα! Είναι ιδανική για όλες τις ώρες και τρώγεται ευχάριστα τόσο ζεστή όσο και κρύα. Δοκιμάστε τη!

Δειτε ακομα Λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα με λαχανικά χωρίς φύλλο από την Αργυρώ

Υλικά:

750 ml γάλα 1 πακέτο φύλλα για πίτα 5 αυγά 400 γρ. τυρί φέτα 300 γρ. ανθότυρο 150 γρ. κεφαλογραβιέρα γλυκιά ¾ νεροπότηρου ελαιόλαδο 1 κεσεδάκι γιαούρτι Πιπέρι Σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C, πάνω κάτω αντιστάσεις και λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36. Σε ένα μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα, το ανθότυρο, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα τυριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά ένα – ένα, προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Στρώνουμε 2 φύλλα, χωρίς να εξέχουν από το ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε μία στρώση από τα τυριά

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

και περιχύνουμε 1-2 κουτάλες από το μείγμα τον αυγών με το γάλα και το ελαιόλαδο

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Στρώνουμε το τρίτο φύλλο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία (τυριά – αυγά, γάλα, λάδι, φύλλο) μέχρι να τελειώσουν τα τυριά. Προσέχουμε στο τέλος να μας μείνει λίγο από το υγρό μείγμα για να το περιχύσουμε πάνω στην πίτα. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με δύο φύλλα και γυρίζουμε τις άκρες που τυχόν εξέχουν από το ταψί. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε το υπόλοιπο υγρό μείγμα να πάει παντού. Την αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί λίγο το υγρό μείγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.)

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Μόλις ροδίσει η πίτα και κοντεύει να γίνει, ψήνουμε στις κάτω μόνο αντιστάσεις για περίπου 12 λεπτά. Όταν ψηθεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την σερβίρουμε.

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Αυγοτυρόπιτα

Tips : To ανθότυρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μυζήθρα. Για έξτρα γεύση προσθέτουμε θυμάρι, άνηθο, πάπρικα, ή όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει.

Καλή επιτυχία!

Δειτε ακομα Τυροπιτένια ρολίνια διαφορετικά για το ταπεράκι της παραλίας!

Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για το σχολείο

 

Αρετή Παπαδοπούλου
Αρετή Παπαδοπούλου

Είμαι η Αρετή Παπαδοπούλου ,Δημοτική υπάλληλος και μητέρα 2 αγοριών και ζω στην Πτολεμαΐδα Εορδαίας. Η αγάπη και το μεράκι μου για την κουζίνα ήταν το κίνητρο να δημιουργήσω την πολύ πετυχημένη στήλη μαγειρικής «ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ» στην εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ, και στο E-PTOLEMEOS.GR. Επίσης πολλές είναι οι αναφορές στις συνταγές μου, στα ιστολογία μεγάλων διακεκριμένων Ελλήνων σεφ, όπως του Άκη Πετρετζίκη. Οι συνταγές μου απευθύνονται κυρίως σε ερασιτέχνες μαγείρους και μαγείρισσες. Δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας καθώς είναι δοκιμασμένες και γραμμένες απλοϊκά προκειμένου να γίνονται κατανοητές από όλους.Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα γλυκά του κουταλιού και τα λικέρ!Θα τα λέμε και από δω κάθε Δευτέρα!


Close