Μια παραδοσιακή συνταγή της Μάνης ευκολη, γρηγορη και πολυ νόστιμη!!!!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 πακέτο μακαρόνια νο5
4 αυγά
Βούτυρο αγελάδας
Πιπέρι-αλάτι
Μυζήθρα ξερή(τριμμένη)
Δείτε ακόμα: Φιλέτο κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στη κατσαρόλα.Ριχνω σε τηγάνι 5 κουταλιές σούπας βούτυρο,μόλις λιώσει ρίχνω 6 κουτ.σουπας μυζήθρα και ανακατεύω απαλά μέχρι να πάρει λίγο χρυσαφί χρώμα(οχι να καεί γιατί θα πικρισει).
Καυτό όπως είναι το ρίχνω στα μακαρόνια και ανακατεύω απαλά.
Στο ίδιο τηγάνι ξαναριχνω μία κουταλιά βουτύρο και τηγανιζω τα αυγά να είναι μελατος ο κρόκος.
Δείτε ακόμα: Μακαρόνια με τυριά και μπέικον σε φόρμα
Σερβίρω σε πιάτο με το αυγό από πάνω ριχνω έξτρα μυζήθρα λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σπάμε τον κρόκο και καλή μας απόλαυση!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις