Υλικά
- 3/4 κουπας αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του.
- 1 κουπα σιμιγδάλι ψιλό
- 3/4 κουπας. ζάχαρη
- 4 αυγά μεγάλα
- 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλιά κακάο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 2 σοκολάτες γάλακτος
- 1 φλυτζανάκι του καφέ φρέσκο γάλα
- 1 φλυτζανάκι αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμενα
Δείτε ακομα:Πανεύκολη Σοκολατόπιτα όνειρο!!!
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά το λάδι μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε κοσκινισμένα αλεύρι, το σιμιγδάλι κακάο και αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μας σ’ ένα ταψάκι 15χ15 με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180C. Για 30′ το περίπου το αφήνουμε να κρυώσει και του βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ταψάκι πάλι και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρολίτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 5′.
Δείτε ακόμα:Αυτή είναι η καλύτερη σοκολατόπιτα που υπάρχει !!!
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Τώρα ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό και περιχύνουμε με το γλάσο.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες