Το πιο ξεχωριστό γλυκό με ανθότυρο, μέλι και κανέλα!

Είναι ανθότυρο με μέλι και κανέλα απλά τέλειο θα γλυφετε τα δαχτυλα σας!! Πολύ ιδιαίτερο που σίγουρα όμως θα κάνει τη διαφορά σε ότι εχετε δοκιμάσει ως τώρα!

για ένα ταψάκι 24-26 εκ. διάμετρο.

Υλικα:
3 αυγά μεγάλα100 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)25 γρ. βούτυρο λιωμένο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο) + λίγο ακόμα για το ταψάκι και την επιφάνεια της πίτας300 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο, χλιαρό για να είναι ρευστό2 καψουλάκια βανιλίνης1 κ.γλ. κανέλα100 γρ. φαρίνα που φουσκώνει + λίγο ακόμα για το ταψάκι1/2 κ.γλ. μπέικιν1 κ.γλ. σουσάμι για την επιφάνεια

Δειτε ακομα Μοναδικό γλυκό με 3 γάλατα!!

Για το γαρνίρισμα
Μέλι θυμαρίσιο Κανέλα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις (ή στον αέρα)Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά,το γιαούρτι, το μέλι, την βανιλίνη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ανθότυρο και την φέτα και ανακατεύουμε και πάλι.Τέλος, προσθέτουμε σε δύο δόσεις την φαρίνα και το μπέικιν.Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψάκι.Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και περιχύνουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο).Πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζουμε στον φούρνο, στην μεσαία σχάρα.Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι απέκτησε ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα κι ότι έχει ψηθεί εσωτερικά (δοκιμάζουμε όπως τα κέικς με ένα μαχαίρι ή ξυλάκι για σουβλάκια).!!

Το πιο ξεχωριστό γλυκό με ανθότυρο, μέλι και κανέλα!

Η συνταγη ειναι της Xristina Gewrgiopoulou

Δειτε ακομα Σπιτική πραλίνα φουντουκιού με στέβια για τα πιο «γλυκά» πρωινά μας!

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ


Close