Υπέροχη τούρτα με παντεσπάνι, κρέμα από ζαχαρούχο γάλα, σιρόπι και γκανάζ σοκολάτας. Αυτή η τούρτα είναι εύκολη στην παρασκευή της, πολύ νόστιμη και πραγματικά απολαυστική! Είναι ιδανική για γενέθλια και γιορτές. Ετοιμαστείτε να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας με αυτήν την σπιτική τούρτα που η ιδέα έρχεται από την πάστα ταψιού της Σόφης Τσιώπου.
- μόρφατ 2
- ζαχαρούχο γάλα 1
Για την κρεμά
- σοκολάτα 2 γάλακτος
- γάλα εβαπορέ λίγο
Για την γκαναζ
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη μετά βάζω την βανίλια, το αλεύρι, το κακάο,το μπεικιν και τέλος ρίχνω το σπορέλαιο σιγά σιγά. Το αδειάζω σε ένα τσέρκι και το ψήνω στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Το σιροπιάζω καυτό παντεσπάνι, καυτό σιρόπι.
Η συνταγή είναι της Aristi Georgousi Kiriakopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα