ΥΛΙΚΆ:
κέικ:200 γρ βιταμ, 100 γρ κουβερτούρα, 100 γρ σιρόπι σοκολάτας, 160 γρ νερό, 10 γρ στιγμιαίο καφέ με γεύση βανίλια, 120 γρ αλεύρι γ.ο.χ, 120 γρ φαριναπ, 30 γρ κακάο, 1/2 κ.γ σόδα, 4 αυγά, 350 γρ ζάχαρη, 15 γρ ηλιέλαιο, 100 γρ γάλα φρέσκο
Δείτε ακόμα: Εύκολη τούρτα με μπισκότα, πραλίνα σοκολάτα και φράουλες!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:κέικ:
Σε μπεν μαρι βάζουμε το βιταμ, την κουβερτούρα, το σιρόπι σοκολάτας και το στιγμιαίο καφέ και τα αφήνουμε να λιώσουν. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθούν και να αφρατεψουν και προσθέτουμε τα αλευρια, το κακάο και τη σόδα κοσκινισμενα. Τέλος προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το ηλιέλαιο και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου (ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψηθηκε. Μπορεί να είναι έτοιμο σε λιγότερο χρόνο ανάλογα με το φούρνο ).
ΣΙΡΌΠΙ:
2κούπες νερό, 2 κούπες ζάχαρη, 1 βανίλια, 2κ.σ κονιάκ, 1κ.γ χυμός λεμονιού. Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.
Δείτε ακόμα: Σαλάτα τούρτα εντυπωσιακή !!!
ΚΡΈΜΑ ΒΑΝΊΛΙΑ:
2 morfat, 1 ζαχαρουχο, 1 βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρουχο,τη βανίλια και τα morfat μέχρι να αφρατεψουν.
ΚΡΈΜΑ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ:
300 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και 1 κουβερτούρα σοκολάτας λιωμμένη. Με μία μαριζ ανακατεύουμε τη λιωμμένη κουβερτούρα (αφού κρυώσει λίγο) μέσα στη σαντιγί. Όταν κρυώσει το κέικ το χωρίζουμε σε δίσκους το σιροπιαζουμε και γεμίζουμε με τις κρέμες. Για τη διακόσμηση χρησιμοποίησα σαντιγί, τρούφα, κερασάκια και φιγούρες μίνι και νταιζη.
Καλή επιτυχία!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες