10 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ομάδα του αίματος μας

Εκτός από τον τρόπο ζωής και τη διατροφή, η ομάδα αίματος μας έχει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στο σώμα μας. Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο έχουν έναν από τις τέσσερις αυτές ομάδες αίματος : Α, Β, ΑΒ, Ο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η ομάδα αίματος διαμορφώνεται, ενώ είμαστε ακόμα στη μήτρα, έτσι δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να την επηρεάσουμε.

Υπάρχουν μοναδικά χαρακτηριστικά για κάθε ομάδα αίματος που επηρεάζουν την απώλεια βάρους, ορισμένες ασθένειες, ακόμη και την προσωπικότητα κάποιου ατόμου. Επιπλέον, οι ειδικοί εξηγούν ότι αν γνωρίζετε τα ειδικά χαρακτηριστικά της ομάδας του αίματός σας, μπορείτε να προγραμματίσετε την κατάλληλη διατροφή που σίγουρα θα βελτιώσει την υγεία σας.

Ομάδα αίματος και διατροφή

Στα ανθρώπινα σώματα υπάρχουν χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ομάδα του αίματος μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας όταν μιλάμε για την πέψη και την απώλεια βάρους.

Για παράδειγμα, για τους ανθρώπους που έχουν την ομάδα αίματος Ο, συνιστάται η διατροφή τους να είναι υψηλή σε πρωτεΐνη, όπως σε κρέας και ψάρια, ενώ τα άτομα με ομάδα αίματος Α δεν απαιτείται να καταναλώνουν τέτοια τρόφιμα και τα λαχανικά είναι πιο κατάλληλα για αυτούς.

Εκτός από αυτό, για τα άτομα με τον τύπο αίματος Β, συνιστάται να αποφεύγουν το κρέας κοτόπουλου και να καταναλώνουν περισσότερο κόκκινο κρέας, και η ομάδα ΑΒ πρέπει να καταναλώνει κυρίως θάλασσα και άπαχο κρέας.

Δειτε ακόμη: Ξέρετε γιατί οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 είναι ξεχωριστοί;

Ομάδα αίματος και ασθένειες

Τα αντιγόνα στην επιφάνεια των ερυθρών αιμοσφαιρίων έχουν διαφορετική σύνθεση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε ομάδα αίματος είναι διαφορετική. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι λόγω του ότι, κάθε ομάδα αίματος είναι ανθεκτική σε ένα είδος ασθένειας, την ίδια στιγμή, είναι επιρρεπής σε κάποιο άλλο είδος. Ως εκ τούτου γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά της ομάδας του αίματος σας μπορείτε να αποτρέψετε συγκεκριμένες ασθένειες.

Ομάδα αίματος και προσωπικότητα

Αυτό ίσως είναι το πιο ενδιαφέρον από όλα: η ομάδα αίματος που έχετε επηρεάζει άμεσα την προσωπικότητά σας. Για παράδειγμα, θεωρείται ότι τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι εξωστρεφείς, δημιουργικά,, κοινωνικά και πολύ σίγουρα. Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι φιλικά, καλλιτεχνικά-ανοιχτόμυαλα και αξιόπιστα. Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Β είναι αφοσιωμένα στους στόχους τους, ισχυρά, και ανεξάρτητα. Τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος ΑΒ είναι αξιόπιστα, ντροπαλά, πολύ υπεύθυνα και τους αρέσει να φροντίζουν για τους άλλους ανθρώπους.

Δείτε ακόμη: Τι να τρως ανάλογα με την ομάδα αίματός σου για να χάσεις γρήγορα βάρος!

Ομάδα αίματος και εγκυμοσύνη

Υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι οι γυναίκες με μια συγκεκριμένη ομάδα αίματος  έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες από ό, τι γυναίκες με άλλες. Είχε αποδειχθεί ότι οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ παράγουν λιγότερο θυλάκιο – διεγερτική ορμόνη η οποία στην πραγματικότητα βοηθά στην πιο εύκολη σύλληψη.

τα άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι εξωστρεφείς, δημιουργικά,, κοινωνικά και πολύ σίγουρα. Τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι φιλικά, καλλιτεχνικά-ανοιχτόμυαλα και αξιόπιστα

Ομάδα αίματος και ευαισθησία στο στρες

Ένα άλλο πράγμα που εξαρτάται από την ομάδα του αίματος είναι η ανοχή στο στρες. Ο λόγος για αυτό είναι η ορμόνη κορτιζόλη του στρες όπου η ομάδα αίματος Α παράγει σε μεγάλες ποσότητες. Για τους ανθρώπους που εξάπτωνται εύκολα, το πιθανότερο είναι να έχουν ομάδα αίματος O. Τα άτομα αυτά, έχουν, επίσης, σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αδρεναλίνης και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσουν από τις στρεσογόνες καταστάσεις.

Αντιγόνα του αίματος

Τα αντιγόνα του αίματος είναι παρόντα στο αίμα, και επίσης υπάρχουν στην πεπτική οδό, από το στόμα στο παχύ έντερο, αλλά και στα ρουθούνια και στους πνεύμονες.

Ομάδα αίματος και κοιλιά

Οι άνθρωποι με μια συγκεκριμένη ομάδα αίματος δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το λίπος της κοιλιάς, γιατί η ομάδα του αίματος τους, τους εγγυάται πραγματικά ότι αυτή δεν θα είναι μια προβληματική περιοχή για αυτούς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί με ομάδα αίματος Α, καθώς πραγματοποιούν εύκολη πέψη των υδατανθράκων, ενώ δύσκολη πέψη υδατανθράκων,πραγματοποιούν τα άτομα με ομάδα αίματος Ο και για αυτό είναι πολύ πιο επιρρεπείς στο λίπος της κοιλιάς.

Δείτε ακόμη: Το αίμα του παιδιού «θυμάται» ότι η μητέρα του κάπνιζε

Ομάδα αίματος και γάμος

Οι ειδικοί εξηγούν ότι, πριν αποφασίσετε να παντρευτείτε και να κάνετε παιδιά θα πρέπει να ελέγξετε την ομάδα αίματος του συντρόφου σας. Καθώς κάποοι τύπου αίματος δεν πρέπει να αναμειγνύονται. Για παράδειγμα, τα άτομα με ομάδα αίματος Α και Β δεν πρέπει να αναμειγνύονται. Όταν πρόκειται για  RH, η RH + και Rh- δεν πρέπει να αναμιγνύονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε ορισμένα κράτη τα ζευγάρια που σκοπεύουν να παντρευτούν είναι ανάγκη να κάνουν μια εξέταση αίματος.

Ομάδα αίματος και άσκηση

Η ομάδα Α είναι επιρρεπείς στο άγχος, και ως εκ τούτου τα άτομα με ομάδα αίματος Α θα πρέπει να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν με ορισμένες ασκήσεις! Η γιόγκα και ο διαλογισμός συνιστώνται για αυτούς. Επιπλέον, για τα άτομα με ομάδα αίματος Β, το καλύτερο είναι το τένις, η ορειβασία και οι πολεμικές τέχνες.

Ομάδα αίματος και έκτακτη ανάγκη

Οι άνθρωποι πάντα πρέπει να αναγράφουν πληροφορίες όπως το όνομα,το επώνυμο, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και την ομάδα αίματος τους. Θα ρωτήσετε γιατί; Λοιπόν, σε περίπτωση ατυχήματος  είναι πιθανό να χρειαστείτε μετάγγιση αίματος. Αν λάβουμε υπόψη ότι το αίμα μπορεί να λάβει και αποδεχθεί μόνο τις ομάδες  που είναι συμβατές με εκείνο, οι πληροφορίες σχετικά με την ομάδα του αίματός σας είναι ζωτικής σημασίας!!!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close