10 προβλήματα υγείας που μας λέει ο καθρέφτη μας!

Ορισμένοι από τους κλάδους της ιατρικής έχουν δείξει ότι αν παρατηρήσουμε τα διάφορα μέρη του σώματός μας, μπορούμε να βρούμε σημάδια έλλειψης βιταμινών και μετάλλων , μαζί με άλλα προβλήματα υγείας.

Παραδόξως, το δέρμα του προσώπου σας έχει πολλά να πει για την κατάσταση της υγείας σας.

Ένας κλάδος της φυσικής ιατρικής, Ayurveda , βασίζει τις μελέτες και τις θεραπείες του “σε φαρμακευτικά φυτά, μασάζ, τεχνικές αποτοξίνωσης και τις διατροφικές συνήθειες που καθιερώνουν και διατηρούν την ισορροπία του σώματος και του νου.” Λένε ότι αν κοιτάξετε προσεκτικά το πρόσωπό σας, μπορείτε να μάθετε τα προβλήματα υγείας  από τα οποία ταλαιπωρείται ο οργανισμός σας.

1. Οριζόντιες ρυτίδες, κυρίως γύρω από τα μάτια και το μέτωπο

 

Οι οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο συχνά ονομάζονται «γραμμές στεναχώριας» για ένα λόγο. Όταν έχεις αυτές τις γραμμές σημαίνει ότι είσαι γεμάτος/η άγχος. Επιπλέον, μπορούν να προκύψουν από την παρουσία σακχάρων και υγρών λιπών στη διατροφή σας.

2. Κάθετες ρυτίδες, κυρίως στη δεξιά πλευρά των φρυδιών

 

Η παρουσία αυτών των γραμμών υποδεικνύει εξασθενημένη την ηπατική λειτουργία. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια κατάσταση μέθης του ήπατος.

Δείτε ακόμη:Δείτε γιατί είναι σημαντικός για την υγειά μας ο μεσημεριανός ύπνος

3. Να υπάρχουν κάθετες ρυτίδες ,στην αριστερή πλευρά του ματιού

Οι κάθετες γραμμές στην αριστερή πλευρά του φρυδιού υποδεικνύουν ηπατική δυσλειτουργία; αυτό δείχνει μια αποδυνάμωση των αγγείων.

4 . Τα μαύρα στίγματα στην μύτη

Υποδεικνύουν μια προδιάθεση στις αλλεργίες. Επίσης, μπορεί να έχετε κάποια  εντερική  νόσο ή πεπτικη

5. Οι σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι σακούλες είναι ο χειρότερος εφιάλτης μιας γυναίκας. Η παρουσία τους υποδηλώνει προβλήματα κατακράτησης υγρών ή και νεφρικά προβλήματα.

Δείτε ακόμη:Γιατί είναι σημαντική η υγεία των νεογιλών (πρώτων) δοντιών και ποια τα συνήθη προβλήματα;

6. Πρησμένα μάτια

Τα πρησμένα μάτια μπορεί να υποδεικνύουν ότι η διατροφή σας είναι πολύ υψηλή σε λιπαρά και ζάχαρη.

7. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Οι εν λόγω μαύροι κύκλοι που προσπαθούμε να καθημερινά να κρύψουμε κάτω από τα μάτια μας με το μακιγιάζ μπορεί να υποδεικνύουν δύο πράγματα οποία εναντιώντονται στην καλή σας υγεία: τα οποία είναι  έλλειψη ξεκούρασης  και μια διατροφή χαμηλή σε σίδηρο .

8. Κίτρινο δέρμα

‘Αν έχετε κίτρινο δέρμα σημαίνει ότι έχετε ίκτερο και έχετε ηπατικά προβλήματα.

9. Κοκκινίλες στο δέρμα

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διαφορά ανάμεσα στις κοκκινίλες στο δέρμα  μετά την έκθεση στον ήλιο ή από έντονη άσκηση  και στις κοκκινίλες και λόγω μη καλής υγείας.

Δείτε ακόμη:Κίνδυνος υγείας από 5 αντικείμενα που έχει κάθε σπίτι – Δείτε ποια είναι

Η δεύτερες εμφανίζονται όταν δεν έχουμε αρκετή βιταμίνη D . Μια πηγή της βιταμίνης D και ο πιο ευκολότερος τρόπος να την αποκτήσουμε είναι ο ήλιος. Οι άνθρωποι που δεν περνούν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να εμφανίσουν αυτή την ανεπάρκεια.

Ποτά όπως ο καφές, το αλκοόλ και τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη της βιταμίνης D, έχει ως αποτέλεσμα τις κοκκινίλες του δέρματος στο πρόσωπό σας.

10. Ρυτίδες στις γωνίες του στόματος και των χειλιών

Αν παρατηρήσετε  ρυτίδες στις γωνίες του στόματός σας, μπορεί να σας λείπει η βιταμίνη Β . Αν επιπλέον έχετε σκασμένα χείλη σημαίνει οτι σας λείπει μια βιταμίνη, η βιταμίνη C .

Το κλειδί είναι να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή. Εξαλείφοντας την πρόσβασή σας σε πράγματα επιβλαβή για το σώμα σας είναι ένας τρόπος που μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα προσλαμβάνουμε μόνο ό,τι είναι καλό για την υγεία σας. Αλλά να προσέχετε να μην το παρατραβήξετε! Η υπερβολική άσκηση και η αυστηρή δίαιτα μπορεί επίσης να σας βλάψουν σε πολλά  επίπεδα. Μένοντας ενεργοί και απολαμβάνοντας την ύπαιθρο είναι ζωτικής σημασίας για σας και την υγεία σας.

Πηγή: familyshare.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close