11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας

Πολλές φορές, αφήνουμε τον εαυτό μας να πέσει θύμα των ειδικών του μάρκετινγκ ή ανίκανων συμβούλων, όταν προσπαθούμε να υιοθετήσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Δείτε παρακάτω 11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας.

11. Ξεπλένετε το στόμα σας με νερό

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας© Depositphotos

Αυτή η συνήθεια μπορεί να φαίνεται πολύ φυσιολογική, αλλά έχει δεχτεί κριτική από πολλούς οδοντιάτρους. Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας αυτά καλύπτονται από ένα προστατευτικό στρώμα φθορίου, το οποίο ξεπλένεται με το νερό. Για να διατηρήσετε το θετικό αποτέλεσμα του βουρτσίσματος των δοντιών, ξεπλύνετε το στόμα σας με ειδικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ.

Δείτε ακόμη: Υγιεινές τροφές με κρυμμένη ζάχαρη: Δείτε ποιες είναι

10. Διάδρομος

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας© Depositphotos © Depositphotos

Ο διάδρομος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα μηχανήματα εκγύμνασης, αλλά η χρόνια χρήση του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις αρθρώσεις. Για να το αποφύγετε αυτό θα πρέπει να προσθέσετε στην γυμναστική σας ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών.

9. Μεσημεριανός ύπνος

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας © Depositphotos

Ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να είναι ωραίος, αλλά μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά και πρήξιμο στον εγκέφαλο

8. Απολυμαντικά χεριών

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας  © Depositphotos © Depositphotos

Η συχνή χρήση αντισηπτικών μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση πιο ισχυρών μικροβίων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συνηθισμένο σαπούνι είναι καλό για καθημερινή χρήση.

7. Τακτικές ιατρικές εξετάσεις

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας © Depositphotos

Το ετήσιο τσεκ απ μπορεί στην ουσία να είναι άχρηστο. Είναι καλύτερο για τους ασθενείς να εξετάζονται ανάλογα με την ηλικία τους και για τις ασθένειες που είναι συνηθισμένες σε κάθε ηλικία.

6. Βιταμίνες

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας   © Depositphotos

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι όσοι παίρνουν βιταμίνες και έχουν μερικές κακές συνήθειες υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες 46% περισσότερο από εκείνους που δεν παίρνουν βιταμίνες. Γι’ αυτό πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάρετε βιταμίνες.

5. Διαιτητικά αναψυκτικά

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας   © Depositphotos

Σύμφωνα με επιστήμονες, η κατανάλωση ακόμα και ενός διαιτητικού αναψυκτικού την ημέρα μπορεί να οδηγήσει καρδιαγγειακά προβλήματα, υψηλή πίεση και αύξηση βάρους.

Δείτε ακόμη: 10 συνήθειες στην καθημερινότητά που μας κάνουν κακό και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας.

4. Τάση για απώλεια βάρους

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας © Depositphotos

Ένας αδύνατος άνθρωπος έχει περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσει τον χειμώνα. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν τα ίδια ποσοστά θανάτου με τους ανθρώπους που έχουν μερικά παραπανίσια κιλά.

3. Καθημερινό καθάρισμα

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας  © Depositphotos © Depositphotos

Τα προιόντα καθαρισμού του σπιτιού έχουν πολλά χημικά συστατικά, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια, πονοκεφάλους και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα.

2. Σαγιονάρες

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας  © Depositphotos

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη στα πόδια ειδικά, όταν περπατάμε σε σκληρές επιφάνειες. Είναι καλύτερο να φοράμε τις σαγιονάρες, όταν περπατάμε στο γρασίδι ή στην άμμο.

1. Πολύ νερό

11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας

Μερικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά και πρήξιμο στον εγκέφαλο. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει μείωση των ηλεκτρολυτών στο σώμα και να οδηγήσει σε μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται υπονατριαιμία.

Πηγή: tilestwra.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close