12 προειδοποιητικά σημάδια κακής κυκλοφορίας του αίματος

Μπορεί να νιώθετε το σώμα σας περιστασιακά να παγώνει, σωστά; Ωστόσο, δεν είναι κάτι που του δίνεται σημασία. Άν όμως, όταν νιώσετε νευρικοί τα χέρια σας αρχίζουν και αποκτούν μια σκιά μοβ, τότε μήπως αρχίζετε να ανησυχείτε;

Ο αποχρωματισμός των χεριών δεν είναι κάτι φυσιολογικό και αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι ότι μπορεί να υποφέρετε από κακή κυκλοφορία. Η σωστή ροή αίματος σε όλο το σώμα βοηθά στην διατήρηση και σωστή λειτουργία των εσωτερικών σας οργάνων.

Δείτε λοιπόν 12 προειδοποιητικά σημάδια τα οποία υποδηλώνουν κακή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας.

1. Μουδιασμένα χέρια και πόδια. Όταν η ροή του αίματος δε φτάνει προς τα χέρια και τα πόδια, τα δάχτυλα και οι πατούσες αρχίζουν να μουδιάζουν. Αν δεν κάθεστε πάνω στα πόδια σας ή αν δεν ασκείτε πίεση σε κάτι που θα προκαλούσε διακοπή της ροής του αίματος, τότε το WebMD επισημαίνει ότι αυτό είναι ένα σύμπτωμα κακής κυκλοφορίας.

2. Μούδιασμα. Η Healthline αναφέρει ότι εάν δεν υπάρχει κυκλοφορία στα χέρια, τα πόδια, στις πατούσες ή ακόμα και τους γλουτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αισθάνεστε αυτές τις περιοχές μουδιασμένες.

3. Τα νύχια σας μεγαλώνουν αργά. Χωρίς σωστή παροχή αίματος, τα νύχια σας θα μεγαλώνουν πολύ πιο αργά. Θα σπάνε επίσης και πολύ εύκολα.

Δείτε ακόμη: Kρίσιμα σημάδια της κακής κυκλοφορίας του αίματος και των φραγμένων αρτηριών.Δείτε τι πρέπει να κάνετε

4. Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια με την έλλειψη ύπνου, αλλά αυτοί μπορεί να προκληθούν και από κακή κυκλοφορία. Για να δείτε αν συμβαίνει αυτό, πιέστε τον αποχρωματισμό. Εάν γίνει λευκός πριν γίνει πάλι μαύρος τότε η κακή κυκλοφορία μπορεί να οφείλεται για αυτή την κατάσταση.

5. Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Το αίμα σας μεταφέρει τα λευκά αιμοσφαίρια που βοηθούν στην καταπολέμηση των εισβολέων του σώματός σας. Εάν υποφέρετε από κακή κυκλοφορία, τα πράγματα που είναι σημαντικά για την καταπολέμηση της ασθένειας δεν μεταφέρονται αποτελεσματικά, οπότε το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα είναι ασθενέστερο.

Η κακή κυκλοφορία δεν επηρεάζει μόνο τα χέρια και τα πόδια σας. Επηρεάζει το μυαλό σας, το στομάχι σας, τη γενική σας υγεία και πολλά άλλα.

6. Πόνοι στις πατούσες και τα πόδια. Επειδή οι πατούσες και τα πόδια βρίσκονται στα άκρα του σώματος, αν η κυκλοφορία σας είναι κακή, το σώμα σας θα δυσκολευτεί αρκετά προσπαθώντας να θεραπεύσει εκείνα τα μέρη του σώματος. Συχνά, λοιπόν, θα καταλήξετε με πληγές ή “έλκη” στα άκρα τα οποία δεν θα μπορούν να επουλωθούν.

Δείτε ακόμη: 7 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για την ομάδα αίματος μας

7. Υπερβολικές θερμοκρασίες στα χέρια και τα πόδια. Ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα της κακής κυκλοφορίας είναι ότι τα χέρια και τα πόδια σπάνια έχουν τη σωστή θερμοκρασία. Γενικά, είναι είτε εξαιρετικά καυτά είτε εξαιρετικά κρύα και μπορεί να παρατηρήσετε και αλλαγές χρώματος. Τα υπερβολικά ζεστά χέρια και πόδια είναι έντονα κόκκινα, ενώ τα αρκετά κρύα είναι μωβ-γκριαναφέρει το WebMD.

8. Απώλεια τριχών στα πόδια. Αν πάσχετε από κακή κυκλοφορία, η κλινική Mayo επισημαίνει ότι μπορεί να εμφανίσετε απώλεια τριχών στα πόδια και στις πατούσες.

9. Φλεβίτιδα. Η έλλειψη καλής κυκλοφορίας μπορεί να καταστήσει τις φλέβες πιο εμφανείς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, καθώς θα τείνουν να διατηρούν περισσότερο υγρό σύμφωνα με το Doctors Health Press.

10. Πεπτικά προβλήματα. Το αίμα είναι απαραίτητο για να βοηθήσει στην πέψη των τροφίμων. Εάν πάσχετε από πεπτικά προβλήματα, μπορεί να έχετε πρόβλημα κυκλοφορίας. Το αίμα μπορεί να έχει δυσκολία να φτάσει στο στομάχι για να βοηθήσει στην πέψη και μπορεί να σας αφήσει αντ ‘αυτού με διάρροια, κοιλιακούς πόνους ή ναυτία.

11. Κόπωση. Εάν η κυκλοφορία σας δεν είναι καλή, τότε το οξυγόνο και το άζωτο και άλλα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά δεν μεταφέρονται σε αυτό μέσω του αίματος. Αντίθετα, συσσωρεύει αυτά που έχει, αφήνοντας σας να νιώσετε σαν να έχετε τρέξει σε μαραθώνιο.

Δείτε ακόμη: Τι συμβαίνει όταν το αίμα του εμβρύου είναι ασύμβατο με της εγκύου;

12. Δεν υπάρχει σεξουαλική ορμή. Τα αναπαραγωγικά όργανα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών απαιτούν πολύ αίμα. Εάν δεν έχετε πολύ καλή κυκλοφορία αίματος, η σεξουαλική ορμή εξαλείφεται και αυτή επίσης.

Η κακή κυκλοφορία δεν επηρεάζει μόνο τα χέρια και τα πόδια σας. Επηρεάζει το μυαλό σας, το στομάχι σας, τη γενική σας υγεία και πολλά άλλα. Αν νομίζετε ότι έχετε πρόβλημα κυκλοφορίας, φροντίστε να δείτε έναν γιατρό για να λάβετε βοήθεια σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, ώστε να μην παρεμβαίνει στην ποιότητα ζωής σας.

Πηγή: remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close