2 κινήσεις είναι αρκετές για να κάνετε το τεστ για την μακροζωία!

Πρόσφατα, Βραζιλιάνοι επιστήμονες ανέπτυξαν μια ενδιαφέρουσα δοκιμασία, με την οποία μπορείτε να καθορίσετε με αρκετή ακρίβεια την κατάσταση του σώματός σας, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε πολλές εξετάσεις και να επισκεφθείτε ειδικούς.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν αυτό το σύντομο τεστ που μπορεί να γίνει στο σπίτι σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το τεστ αυτό ονομάζεται  ”κάθομαι και σηκώνομαι΄΄ και αποτελείται από μία μόνο άσκηση. Αλλά για να το ολοκληρώσετε με επιτυχία, θα πρέπει να είστε σε θέση να κρατήσετε την ισορροπία σας, και να τεντώσετε αρκετά τους μύς σας και τις ευέλικτες αρθρώσεις σας, όμως το βάρος σας δεν πρέπει να είναι υπερβολικό. Και όλα αυτά μαζί, είναι ενδείξεις που δείχνουν την υγεία σας και σας υπόσχονται μια μακροχρόνια διάρκεια ζωής.

Δείτε ακόμη: Γιατί η σωματική άσκηση είναι σημαντική για τα παιδιά

Τεστ: Καθίστε και σηκωθείτε:

2 κινήσεις είναι αρκετές για να κάνετε το τεστ για την μακροζωία!

Σταθείτε στη μέση του δωματίου, τεντώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός, σταυρώσε τα πόδια σας και αρχίστε σιγά-σιγά να κάθεστε στο πάτωμα. Μην χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τα γόνατα ή κάτι άλλο, καθώς θεωρείτε σφάλμα και το τεστ σας θα είναι άκυρο.

Αν ασχολούμαστε με το σώμα μας θα είμαστε πιο ενεργοί και θα ζήσουμε περισσότερο!

Δείτε ακόμη: Η άσκηση που αποκαλύπτει πότε θα πεθάνετε!

2 κινήσεις είναι αρκετές για να κάνετε το τεστ για την μακροζωία!

Μόλις καθίσετε με επιτυχία (ή όχι και τόσο καλά) στο πάτωμα, συνεχίστε να κάθεστε σταυροπόδι για λίγο. Τώρα, προσπαθήστε να σηκωθείτε αργά χωρίς να χρησιμοποιήσετε όμως τα χέρια σας.

Πώς  διαβάσετε το αποτέλεσμα;

Στην αρχή έχετε 10 πόντους. Αφαιρούμε 2 πόντους αν χρησιμοποιήσετε κάποιο βοήθημα για υποστήριξη, 1 πόντο για κάποια δυσκολία (π.χ., απώλεια της ισορροπίας), 2 βαθμούς για μια αποτυχημένη προσπάθεια του να καθίσετε ή να μείνετε όρθιοι.

Δείτε ακόμη: 20 απίστευτα πράγματα που δεν ξέρατε για το ανθρώπινο σώμα

Τι σημαίνουν οι βαθμοί που μαζέψατε;

8-10 : Φοβερό αποτέλεσμα. Ασκήστε, ακολουθείτε ένα σωστό τρόπο διατροφής και το σώμα μας βρίσκεται σε υπέροχη κατάσταση, όπως και η υγεία σας

6-7,5: Δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα… Αλλά υπάρχουν τρόποι να το βελτιώσετε.. Οι κίνδυνοι για την υγεια σας δεν είναι επικίνδυνοι.

3,3-5,5: Αν βρίσκεστε σε αυτή την κατηγόρια έχετε θέμα.. Ο κίνδυνος προβλημάτων υγείας και το γεγονός να αρρωστήσετε είναι διπλάσιος από οτι στις προηγούμενες κατηγορίες.

0-3: Ο κίνδυνος να εμφανίσετε προβλήματα υγείας είναι 5πλασιος από οτι στην πρώτη κατηγορία με τους 10 βαθμούς. Είναι ανάγκη να αλλάξετε το τρόπο ζωή σας αμέσως.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών με βάση το πείραμα ,διεξήχθει σε 2. 000 άτομα ηλικίας 51-80 ετών και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό European Journal of Preventive Cardiology.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων  τα άτομα της μελέτης που σκόραραν  οκτώ τουλάχιστον σημεία, είχαν πιθανότητα να παρουσιάσουν 5 φορές λιγότερες αρρώστιες και προβλήματα υγείας από ό, τι εκείνοι που μετά βίας κέρδισαν 3 πόντους.

Τι μπορείτε να κάνετε στη συνέχεια;

Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα λένε ένα κοινότοπο πράγμα, οτι πρέπει να ασχολούμαστε με τη σωματική δραστηριότητα -ώστε να γίνουμε πιο υγιείς. Αν ασχολούμαστε με το σώμα μας θα είμαστε πιο ενεργοί και θα ζήσουμε περισσότερο. Μια δοκιμή θα σας βοηθήσει στην παρακολούθηση της προόδου.

Αυτοί που ανήκουν λοιπόν στις 2 πρώτες κατηγορίες μπορεί να είναι ήρεμοι. Αλλά, αν ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες καλό θα ήταν να σκεφτούν σοβαρά την υγεία τους. Το να φροντίζουμε όλοι για την υγεία μας συνεχώς είναι απαραίτητο!

Πηγή: adme.ru

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close