20 πράγματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι λένε ότι γνωρίζουν πώς είναι και οτι είναι μια περίοδος απόλυτα φυσική, στην πραγματικότητα, όταν φτάσει η περίοδος της εμμηνόπαυσης είναι σαν κόλαση, . Παίρνεις κιλά, μεγαλώνουν τρίχες σε διάφορα μέρη από το πουθενά, για αυτό πολλές γυναίκες θεωρούν αυτή την περίοδο από τις χειρότερες της ζωής τους.

1. Κλάματα χωρίς λόγο: Υπάρχει μια έκρηξη ορμονών στο σώμα, γεγονός που κάνει την κάθε γυναίκα να κλαίει χωρίς λόγο.

2. Αύξηση τριχών σε τυχαίες περιοχές: Το να βλέπετε τρίχες στο πηγούνι δεν είναι περίεργο, αλλά για κάποιο ανόητο λόγο, συχνά θα αρχίσετε να βρίσκετε τρίχες σε γελοία και παράξενα μέρη.

3. Δυσκολία στον ύπνο : Η αϋπνία κατά την εμμηνόπαυση είναι ένα γεγονός που  θεωρείται αφόρητο. Θα βρείτε τον εαυτό σας ξαπλωμένο στο κρεβάτι να μην μπορεί να κοιμηθεί αρκετές φορές.

4. Λαχτάρα για γλυκά! Συχνά θα έχετε λαχτάρα για γλυκά και σοκολάτα.

5. Αύξηση σωματικού βάρους: Συχνά, μπορεί να παίρνετε βάρος από τα γλυκά και τις σοκολάτες που θα καταναλώνετε, αλλά αυτή η αύξηση βάρους μπορεί να είναι αποτέλεσμα της επιβάρυνσης του μεταβολισμού.

Δείτε ακόμη: Το ξέρατε οτι ο μεταβολισμός λειτουργει διαφορετικά ανάλογα την ηλικία σας;

6. Συχνά δεν θα θυμάστε ούτε το όνομά σας: Ενώ θα βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση, συχνά θα ξεχνάτε απλά πράγματα ακόμη και το όνομά σας, ή μπορεί να μπερδεύετε βασικά πράγματα.

7. Θα νιώθετε οτι το μυαλό σας, σας έχει εγκαταλείψει : Θα νιώθετε κουρασμένη και οτι το μυαλό σας δεν σας ακολουθεί..

Παίρνεις κιλά, μεγαλώνουν τρίχες σε διάφορα μέρη από το πουθενά, για αυτό πολλές γυναίκες θεωρούν αυτή την περίοδο από τις χειρότερες της ζωής τους.

8. Διάφορα ξεσπάσματα : Αυτή είναι η περίοδος όπου θα ξαναζήσετε τον ”πόνο” των εφηβικών χρόνων σας.

9. Θα λέτε ό,τι βρίσκεται μέσα στο μυαλό σας : Το να μην πείτε κάποια πράγματα που έχετε μέσα στο μυαλό σας, μερικές φορές θα φαίνεται αδύνατο. Θα γίνετε πιο άμεσες, ακόμη και όταν έχετε μικρές συζητήσεις.

10. Ορισμένα μέρη του σώμα σας θα πρηστούν: Τα πιο συνηθισμένα μέρη της διόγκωσης είναι η περιοχή των αστραγάλων.

11. Εναλλαγές στην διάθεση: Από χαρούμενες σε λυπημένες και έπειτα θυμωμένες. Αυτό ονομάζεται εμμηνόπαυση. Μέσα σε 20 λεπτά, θα πάμε γελάσετε, θα κλάψετε, θα φωνάξετε.

12. Αν κάποιος σας αγγίξει μπορεί να αρχίσετε να ουρλιάζετε : Ακόμα και όταν οι άνθρωποι θα προσπαθούν να σας παρηγορήσουν, θα θέλετε να τους φωνάξετε .

13. Θα περνάτε δύσκολα, προσπαθώντας να κρατήσετε άσχημα σχόλια: Ακόμα και όταν αισθάνεστε λίγο ενοχλημένες, δεν θα πρέπει να κρατάτε τα άσχημα σχόλια και να μην τα ”πετάτε” παντού.

14. Θα αισθανθείτε λες και τρελαίνεστε : Κατά τη διάρκεια της κάποια στιγμή, θα νιώσετε σαν να έχετε χάσει κάθε σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο. Και τότε ίσως να θέλετε λίγο περισσότερη σοκολάτα.

Δείτε ακόμη: 5 λόγοι κατακράτησης υγρών στο σώμα

15. Εξάψεις: Μπορεί να έχετε ακούσει για τις «εξάψεις» , ωστόσο, αυτές θα αποδειχθούν πολύ χειρότερες από ό, τι έχετε φανταστεί.

16.Θα θέλετε να κάθεστε με τις ώρες στο ψυγείο: Θα ζεσταίνεστε αρκετά. Αυτό δεν είναι καθόλου σέξι… Θα θέλατε να ζούσατε στο ψυγείο.

17. Θα ιδρώνετε περισσότερο από οποιαδήποτε πρόσωπο στο σπίτι : Θα αισθάνεστε πάντα ιδρωμένες και ποτέ δεν θα νιώθετε οτι είστε τελείως καθαροί.

18. Κατακράτηση υγρών: Θα έχετε φούσκωμα ακόμα και αν ιδρώνετε και απομακρύνετε έτσι όλα τα υγρά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα έχετε προβλήματα κατακράτησης υγρών!

19. Το μόνο που θα θέλετε είναι φαγητό, φαγητό, φαγητό: Το φαγητό θα γίνει η ζωή σας και θα αντικαταστήσει την κοινωνική σας ζωή. Θα έχετε έντονη επιθυμία για φαγητό όλη την ώρα.

Δείτε ακόμη: 10 βιταμίνες που κάθε γυναίκα χρειάζεται και πως μπορεί να τις πάρει με φυσικό τρόπο

20. Θα είστε πάντα έτοιμες για καβγά: Ο θυμός θα γίνει μεσαίο όνομά σας, και δεν πρόκειται να αφήσετε κανείς να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο σας.

Πηγή: keepyourbody.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close