5 λόγοι κατακράτησης υγρών στο σώμα

Η αίσθηση φουσκώματος δεν είναι και οτι καλύτερο, μας κάνει να αισθανόμαστε άρρωστοι, να νιώθουμε άβολα, και όσοι μας βλέπουν, αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβαίνει με το σώμα μας. Το φούσκωμα συμβαίνει όταν το νερό συσσωρεύεται στο σώμα και όταν συσσωρευτεί πάρα πολύ, μας κάνει να φαινόμαστε αλλά και να αισθανόμαστε πρησμένοι. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους το σώμα κατακρατεί τα υγρά. Ο εντοπισμός της πηγής μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα το σώμα μας και να εξαλείψουμε το πρόβλημα.

Εδώ είναι πέντε λόγοι για τους οποίους το σώμα κατακρατεί τα υγρά και δείτε πως να το αποφύγετε :

1. Ορισμένα φάρμακα

5 λόγοι κατακράτησης υγρών στο σώμα

Μερικά συνταγογραφούμενα φάρμακα προκαλούν κατακράτηση υγρών ως παρενέργεια. Αν παίρνετε αντικαταθλιπτικά, βήτα-αναστολείς, φάρμακα πίεσης του αίματος ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κατακράτηση υγρών και φούσκωμα. Στα μη  στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα περιλαμβάνονται η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη. Αν πιστεύετε ότι το φάρμακό σας μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη συνταγή σας.

2. Υψηλή πρόσληψη νατρίου

5 λόγοι κατακράτησης υγρών στο σώμα

Το σώμα χρειάζεται νάτριο για αρκετές σημαντικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων των υγρών στο σώμα, αλλά απαιτεί μόνο μικρές ποσότητες. Εάν η διατροφή σας είναι πλούσια σε νάτριο, αυτό  μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών, φούσκωμα και αύξηση του σωματικού βάρους. Αν θέλετε να προσθέσετε γεύση στο φαγητό σας, δοκιμάστε τα βότανα και τα μπαχαρικά αντ ‘αυτού. Χρησιμοποιήστε σκόρδο, κύμινο, ρίγανη, φασκόμηλο ή πιπέρι για να δώσετε γεύση στο πιάτο σας.

Εάν η διατροφή σας είναι πλούσια σε νάτριο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών, φούσκωμα και αύξηση του σωματικού βάρους

Δείτε ακόμη: Σύνδρομο κατακράτησης της αναπνοής – Τι είναι – Ποια είναι η θεραπεία του

3. Προβλήματα με την καρδιά

5 λόγοι κατακράτησης υγρών στο σώμα

Μια καρδιακή πάθηση μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, συνηθέστερα στα πόδια, τους αστραγάλους, τα πόδια και την κοιλιά. Κοινά συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας είναι η κόπωση, η ταχυκαρδία, η αδυναμία, η ζάλη και η δύσπνοια. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο συνδυασμό από αυτά τα συμπτώματα, επισκεφτείτε έναν επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης.

Δείτε ακόμη: Έρευνα :9 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσετε τα αντισυλληπτικά χάπια

4. Ορμόνες

5 λόγοι κατακράτησης υγρών στο σώμα

Οι γυναίκες βιώνουν συχνά φούσκωμα και  κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι ορμόνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην κατακράτηση υγρών. Τα επίπεδα των οιστρογόνων που είναι πάρα πολύ υψηλά ή τα επίπεδα της προγεστερόνης που είναι πολύ χαμηλά μπορεί να προκαλέσουν στο σώμα κατακράτηση υγρών. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρό πρήξιμο κατά τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας, δείτε τον γυναικολόγο σας για να συζητήσετε πιθανές λύσεις.

5. Η καθιστική ζωή

5 λόγοι κατακράτησης υγρών στο σώμα

Αν η καθημερινή σας ρουτίνα περιλαμβάνει το να είστε όρθιοι ή καθιστοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρού στο σώμα σας. Η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει στο σώμα κατακράτηση υγρών. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε πρήξιμο στα πόδια ή στους αστραγάλους. Να είστε βέβαιοι οτι διατηρείτε τα επίπεδα της κυκλοφορίας του αίματος σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν η εργασία σας απαιτεί να κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, σηκωθείτε και κάντε μια βόλτα όποτε είναι δυνατόν. Να πηγαίνετε από τις σκάλες αντί με το ασανσέρ, και να προσθέσετε 15-30 λεπτά άσκηση στην ημέρα σας.

Μάθετε πώς μπορείτε να διορθώσετε το παρακάτω πρόβλημα:

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close