2+1 πράγματα που δεν πρέπει να ακουμπάς ΠΟΤΕ στο κρεβάτι σου

Κι όμως! Υπάρχουν μερικές συνήθειες που όχι μόνο δεν είναι τόσο άκακες όσο νομίζεις, αλλά ενδέχεται να σου προκαλούν και μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που νομίζεις.

Με δεδομένη την τεράστια σημασία που έχει ο ύπνος στη ζωή μας σκέψου, μήπως μερικά πράγματα που κάνεις στο κρεβάτι σου θέτουν σε κίνδυνο τα οφέλη που παίρνεις από αυτόν, σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο. Δες λοιπόν τα SOS απαγορευμένα αντικείμενα που πρέπει να μένουν μακριά από τον “ιερό” σου χώρο και γιατί.

Φαγητό

Αρχικά το φαγητό. Όποια ώρα της ημέρας. Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, σκακ… Το βλέπεις σε ταινίες, το λαχταράς, το δοκιμάζεις. Εντάξει. Κάντο μια φορά (άντε δυο) αλλά μη σου γίνει συνήθεια γιατί θα βρεις μπελά. Όσο και να νομίζεις ότι προσέχεις, όλο και κάτι θα πέσει στα σκεπάσματα και ίσως και στον σκελετό του κρεβατιού και άντε να τον καθαρίσεις μετά.

Κιηντό τηλέφωνο, laptop, tablet κλπ

Σίγουρα το έχεις ξαναδιαβάσεις. Απαγορεύεται αυτά τα ηλεκτρονικά είδη να “πέφτουν” μαζί σου στο κρεβάτι. Αφενός γιατί δεν σε αφήνουν να χαλαρώσεις τη μοναδική ώρα που θα μπορούσες, αφετέρου γιατί κουβαλούν ένα σωρό μικρόβια και σε φορτώνουν ακτινοβολία. Αφήνουμε τη σπάνια περίπτωση όπου ενδέχεται να καταγραφεί κάποια έκκρηξη κάπως στην άκρη ως… ακραία, υπογραμμίζουμε όμως ότι καλό είναι αυτές τις συσκευές να τις κρατάς όχι μόνο εκτός κρεβατιού αλλά και εκτός δωματίου το βράδυ. Λίγες ώρες αποτοξίνωσης. Τόσο δύσκολο είναι;

Τσάντα και ρούχα που φόρεσες μέσα στη μέρα.

Σίγουρα δεν έχει περάσει από το μυαλό σου όμως η τσάντα είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχεις. Σκέψου μόνο πού μπορεί να την έχεις ακουμπήσει και θα “φρίξεις”. Σίγουρα όχι επάνω στο κρεβάτι λοιπόν. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα που φοράς εκτός σπιτιού. Πού κάθισες, πού ακούμπησες και τι μεταφέρεις… Βγάλε αυτά τα ρούχα μόλις μπεις στο σπίτι και φόρα κάποια καθαρά για να μην κινδυνεύσεις…

Πηγή: womenonly.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close