4 σημάδια που στέλνει το σώμα μας όταν καταναλώνουμε πολύ αλάτι

Όταν ο γιατρός διαγνώσει ότι έχετε υπέρταση είναι ένα σαφές σημάδι ότι καταναλώνετε πολύ αλάτι. Ακόμα, η κατανάλωση πάρα πολύ νατρίου έχει πολλές άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, εκτός από την αύξηση της πίεσης του αίματος.

Η κατανάλωση ενός γεύματος πλουσίου σε αλάτι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε περίεργα ή δυσάρεστα. Αυτά είναι κυρίως τα 4 συμπτώματα που γίνονται αισθητά μετά την κατανάλωση πάρα πολύ αλατιού.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου είναι μικρότερη από 2.300 mg.

Συχνοουρία:

Η ανάγκη να ουρείτε συχνά είναι επακόλουθο της κατανάλωσης άφθονου νερού. Γνωρίζατε όμως ότι το ίδιο συμβαίνει όταν καταναλώνετε πάρα πολύ αλάτι; Η κατανάλωση πολύ αλατιού κάνει να νεφρά να εργάζονται έξτρα προκειμένου να αφαιρέσουν το αλάτι από το σώμα το οποίο καταλήγει σε συχνή ούρηση.

Επίμονες κεφαλαλγίες

Μια πρόσφατη μελέτη διεξήχθη σε ενήλικες που κατανάλωναν 3.500 mg νατρίου κάθε μέρα και ενήλικες που λάμβαναν μόνο 1.500 mg. Εκείνοι που λάμβαναν το μεγαλύτερο ποσό υπέφεραν περισσότερο συχνά από πονοκεφάλους από αυτούς που κατανάλωναν λιγότερο αλάτι. Η υψηλή αρτηριακή πίεση και οι πονοκέφαλοι συνδέονται στενά. Η μελέτη ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν πολύ αλάτι αύξαναν τον κίνδυνο προσβολής από πονοκεφάλους πιο συχνά, ακόμη και αν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης ήταν φυσιολογικά. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε ένα αφόρητο πονοκέφαλο δοκιμάστε να κόψετε το αλάτι, διότι αυτό μπορεί να σας προκαλεί τον πονοκέφαλο.

Δείτε ακόμη: Δεν γίνονται αυτά… σιδερώνει το αλάτι! Μάθε γιατί [vid]

Σταθερή δίψα

Το αλάτι στεγνώνει το στόμα. Όταν τρώτε ένα αλμυρό γεύμα το σώμα αρχίζει να αισθάνεται την ανισορροπία των επιπέδων νερού και νατρίου. Το πόσιμο νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να φέρετε ξανά πίσω την ισορροπία.

Δείτε ακόμη: Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα …O Λόγος ;Εκπληκτικός!

Επηρεάζει την ικανότητα του εγκεφάλου 

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει η σχέση μεταξύ νερού και νατρίου από την κατανάλωση πολύ αλατιού  αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση επηρεάζει την ικανότητα του εγκεφάλου να σκεφτεί καθαρά, οδηγώντας σε κακή μνήμη, κακή συγκέντρωση και μειωμένο χρόνο αντίδρασης και επηρεάζει επίσης και τη γνωστική λειτουργία.

Πώς να διορθώσετε τα προβλήματα που προκαλούνται από το υπερβολικό αλάτι: 

Ο καλύτερος τρόπος είναι να μειώσετε την πρόσληψη των επεξεργασμένων τροφίμων και να πίνετε πάρα πολύ νερό.  Με αυτό τον τρόπο το σώμα θα μπορεί να επανέλθει σε ισορροπία και θα επιστρέψει στην φυσιολογική του λειτουργία. Μόλις ομαλοποιηθούν τα επίπεδα νατρίου προσπαθήστε να διατηρήσετε τον έλεγχο τους. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νατρίου είναι μικρότερη από 2.300 mg.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close