Ρίχνει χοντρό αλάτι στο πάτωμα ...O Λόγος ;Εκπληκτικός!

Το χοντρό αλάτι κρύβει εξαιρετικές ιδιότητες για τη φροντίδα του σπιτιού σας.Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποστειρώσετε  επιφάνειες από διαφορετικά υλικά,για να απολυμάνετε τα φρούτα και για να επαναφέρετε τα χρώματα στα ξεθωριασμένα ρούχα.

salt-

Λεκέδες από κρασί

how-to-remove-red-wine-stain-header-fb

Είναι  επίσης πολύ αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων και ιδιαίτερα στην αφαίρεση των λεκέδων κρασιού. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Τοποθετήστε ένα κουτάλι της σούπας χοντρό αλάτι πάνω στο λεκέ,αφήστε το να  απορροφήσει το “υγρό”  και στη συνέχεια τρίψτε καλά και, τέλος, ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό.

Κρατήστε μακριά από την κουζίνα τις μύγες και τις μυρωδιές με αυτό το φυσικό spray

 Ζωντανέψτε τα χρώματα στα ρούχα

royxa alati

Επιπλέον, το αλάτι είναι ιδανικό για να διορθώσετε τις ξεθωριασμένες αποχρώσεις στα ρούχα. Βυθίστε τα ρούχα  σε ένα μπολ με κρύο νερό, λευκό ξύδι από κρασί και χοντρό αλάτι. Τα πουκάμισα, οι μπλούζες, τα παντελόνια και όλα τα άλλα ενδύματα θα γίνουν πάλι φωτεινά όπως πριν.

Φτιάχνει μικρές μπάλες από 2 υλικά και εξαφανίζει τις κατσαρίδες

Φρούτα και λαχανικά

alati

Το χοντρό αλάτι είναι πολύ χρήσιμο στην κουζίνα  για τις μαγειρικές προετοιμασίες, προφανώς, αλλά και για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα φρούτα και τα λαχανικά. Βάλτε τα τρόφιμα σε ένα δοχείο με αλατισμένο νερό και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Δείτε εδώ πρωτότυπες χρήσεις για τα άλατα πλυντηρίου

Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

alati

Για να διώξετε τα ενοχλητικά ζωύφια,ρίξτε λίγο χοντρό αλάτι στα περβάζια, στα κατώφλια και σε κάθε γωνιά του σπιτιού, όπου τα μυρμήγκια ομαδοποιούνται.

Καταπολεμήστε την υγρασία

image-53

Όπως είναι γνωστό, το αλάτι είναι μια τέλεια θεραπεία για τη μείωση της υγρασίας στο σπίτι, ειδικά εάν δεν έχετε ένα αφυγραντήρα ή μια συγκεκριμένη συσκευή.

Βάλτε σε ένα δοχείο περίπου 200 γραμμάρια αλάτι και τοποθετήστε το σε ένα τραπέζι. Ως δια μαγείας, το επίπεδο υγρασίας θα αρχίσει να μειώνεται, καθώς η υγρασία θα απορροφηθεί από το αλάτι.

Μούχλα

got-mold

 

H ζημιά που  δημιουργεί η υγρασια σε ένα σπίτι είναι τεράστια: Γιατι εμφανίζετε η μουχλα  σε τοίχους .Αλλά και η χαρακτηριστική άσχημη οσμή που προκαλείται από πετσέτες και ρούχα που είτε τα ξεχάσατε στο πλυντήριο ειτε τα εχετε σε ντουλάπα που εχει πιάσει μούχλα. Προσοχή διότι, δεν είναι μόνο αρνητικά αποτελέσματα της αισθητικής άποψης, η μούχλα έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, συμβάλλοντας στην εμφάνιση των ενοχλητικών πονοκεφάλους ή, ακόμα χειρότερα, αλλεργίες.Δείτε εδω τι γίνεται αν δηλητιριαστεις απο μουχλα

Με χοντρο αλατι .αμμωνία και νερό θα φτιάξετε ενα σπρέι που θα εξαφανίσει τη μούχλα απο ρούχα,τοίχους και ολες τις επιφανειες

Ειδικότερα για τα ρούχα θα τα μουλιάσετε μεσα στο μείγμα σε μια λεκανιτσα και θα τα αφησετε ολο το βραδυ

image-56

To αλάτι δεν εχει μόνο αυτες τις χρήσεις στο σπίτι δες και εδω ακομη πολλες πολλες

Δες και εδώ τις χρήσεις του αλατιου στην ομορφια

Δείτε επίσης:6 χρήσεις για το νερό από το ρύζι που σίγουρα δεν ξέρεις

                        Χρήσεις για το μέλι που θα σε ξετρελάνουν

Close