6 επικίνδυνα συστατικά των αντηλιακών που πρέπει να προσέξετε!

Το καλοκαιράκι έφτασε και ήρθε η ώρα να εξοπλιστούμε με τα κατάλληλα αντηλιακά! Το να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τα μέλη της οικογένειάς μας από τα ηλιακά εγκαύματα και τις ακτίνες UV είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, ειδικά κάθε καλοκαίρι. Δυστυχώς, όμως, πολλά αντηλιακά περιέχουν τοξικά συστατικά τα οποία μπορούν να έχουν επικίνδυνες συνέπειες για το δέρμα και το σώμα μας. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να κρατήσετε εσάς και την οικογένειά σας ασφαλή.

Εδώ είναι έξι επικίνδυνα αντηλιακά συστατικά που πρέπει να προσέξετε αυτό το καλοκαίρι:

1. Οξυβενζόνη (Oxybenzone)

Η Οξυβενζόνη (Oxybenzone) είναι μια χημική ουσία που βοηθά άλλες χημικές ουσίες να διαπεράσουν το δέρμα. Προκαλεί μια χημική αντίδραση όταν εκτίθεται στις ακτίνες UV, και μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση, όπως είναι το έκζεμα- στο δέρμα σας. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η οξυβενζόνη προκαλεί ορμονικές διαταραχές οι οποίες μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο ενδοκρινικό σύστημα σας.

Δείτε ακόμη: Πως θα επιλέξετε αντηλιακό για φέτος το καλοκαίρι?

Η Οξυβενζόνη (Oxybenzone) είναι μια χημική ουσία που βοηθά άλλες χημικές ουσίες να διαπεράσουν το δέρμα.

2. Οctinoxate

Το Octinoxate είναι ένα από τα πιο κοινά συστατικά που βρίσκονται στο δείκτη αντηλιακής προστασίας των αντηλιακών.. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο ο οποίος προκαλεί  γήρανση, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να προκαλέσει στην πραγματικότητα αυτό, την πρόωρη γήρανση. Η Octinoxate παράγει ουσίες που βλάπτουν το δέρμα και τα κύτταρα. Προκαλεί επίσης ενδοκρινικές διαταραχές.

6 επικίνδυνα συστατικά των αντηλιακών που πρέπει να προσέξετε!

3. Παλμιτική ρετινόλη (βιταμίνη Α)

Η Παλμιτική ρετινόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό που αποσκοπεί στη βελτίωση των επιδόσεων του αντηλιακού κατά την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Δυστυχώς, οι ενώσεις της ρετινόλης σπάνε όταν εκτίθονται στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Αυτή η αντίδραση μπορεί να παράγει ουσίες που βλάπτουν το DNA. Μελέτες έχουν δείξει ότι το παλμιτικό ρετινύλιο μπορεί ακόμη και να επιταχύνει την ανάπτυξη των κακοηθών κυττάρων και όγκων του δέρματος όταν εφαρμόζεται στο δέρμα.

Δείτε ακόμη: Λεκέδες από αντηλιακό:Tα καλύτερα κόλπά για να απαλλαχτείτε μία και καλή!

4. Ομοσαλάτη (Homosalate)

Η Ομοσαλάτη βοηθά το αντηλιακό να διεισδύσει καλύτερα στο δέρμα. Μόλις το δέρμα την απορροφά, η ομοσαλάτη συσσωρεύεται γρήγορα στο σώμα. Συσσωρεύεται με ταχύ ρυθμό και το σώμα δεν είναι σε θέση να απαλλαγεί από αυτή. Η συσσώρευση της ομοσαλάτης γίνεται τοξική και διαταράσσει τις ορμόνες στο σώμα.

6 επικίνδυνα συστατικά των αντηλιακών που πρέπει να προσέξετε!

5. Οκτοκρυλένιο ( Octocrylene ) 

Το Οκτοκρυλένιο απορροφά τις ακτίνες UV και παράγει ρίζες οξυγόνου που μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα. Όταν το οκτοκρυλένιο απορροφάται από το δέρμα, μπορεί να συσσωρεύεται στο σώμα σε υψηλές ποσότητες. Η χρήση του μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις των κυττάρων, και είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον.

Δείτε ακόμη: 9 λάθη που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να έχετε δέρμα σαν μωρού.

6. Parabens

Τα Parabens μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, ορμονικές διαταραχές , αναπτυξιακή τοξικότητα και αναπαραγωγική τοξικότητα. Χρησιμοποιούνται συχνά στα αντηλιακά, τα αποσμητικά και σε άλλα καλλυντικά .

6 επικίνδυνα συστατικά των αντηλιακών που πρέπει να προσέξετε!

Φυσικές εναλλακτικές αντηλιακών

Είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είστε προστατευμένοι από συστατικά που δεν είναι επιβλαβή για εσάς. Για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε ένα φυσικό, οργανικό αντηλιακό αυτό το καλοκαίρι!

 

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close