6 λόγοι που οφείλονται για τους πόνους κάτω από τη δεξιά πλευρά του θωρακικού τοιχώματος

Αυτό το είδος του πόνου μπορεί να προκληθεί από κάποια υποκείμενη παθολογική κατάσταση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Η δεξιά θωρακική κοιλότητα, προστατεύει πολλά ζωτικά όργανα, έτσι δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε οποιοδήποτε πόνο στο στήθος ή στην άνω κοιλιακή χώρα.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο κοινές αιτίες του πόνου κάτω από τη δεξιά θωρακική κοιλότητα:

1.) Νόσος του ήπατος

Μια ηπατική νόσος είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες του πόνου κάτω από τη δεξιά θωρακική κοιλότητα(πλευρά). Αυτός ο τύπος πόνου μπορεί να προκύψει, εάν το ήπαρ μολύνεται, εξαιτίας διαφόρων συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων του λιπώδες ήπατος, της ηπατίτιδας, της συμφορητική καρδιακής ανεπάρκειας, καθώς και του μπλοκάρισματος των αιμοφόρων αγγείων.

Η ανίχνευση μιας ασθένειας του ήπατος στα αρχικά στάδια είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή θεραπεία. Ως εκ τούτου, εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε πόνο στην περιοχή του ήπατος σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας.

Δείτε ακόμη: Προειδοποιητικά σημάδια οτι το συκώτι σας είναι γεμάτο με τοξίνες και σας κάνει να παίρνετε βάρος

2.) Πέτρες στη χολή

Ο δυνατός πόνος κάτω από το δεξί θώρακα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα των χολολίθων ή λοίμωξης της χοληδόχου κύστης. Αν έχετε να κάνετε με πέτρες στη χολή, ο πόνος μπορεί να συνοδεύεται από κάποια άλλα συμπτώματα, όπως πυρετό, ναυτία, έμετο, και αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένας έντονος πόνος κάτω από το δεξί θώρακα, ο οποίος εκτείνεται προς το δεξί ώμο, θα μπορούσατε να πάσχετε από μια μόλυνση της χοληδόχου κύστεως.

3.) Σκωληκοειδίτιδα

H απόφυση είναι ένα μικρό μέρος του εντέρου που βρίσκεται στη δεξιά κάτω πλευρά της κοιλιάς. Εάν η απόφυση μολυνθεί, προκαλεί φλεγμονή και πόνο που ξεκινάει δίπλα από τον αφαλό και κινείται προς τη δεξιά κοιλιακή χώρα κάτω από τα πλευρά.

Η σκωληκοειδίτιδα είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα, διότι αν σπάσει η απόφυση, μπορεί να οδηγήσει σε μοιραίες συνέπειες.

Εάν η απόφυση μολυνθεί, προκαλεί φλεγμονή και πόνο που ξεκινάει δίπλα από τον αφαλό και κινείται προς τη δεξιά κοιλιακή χώρα κάτω από τα πλευρά.

Δείτε ακόμη: 10 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν οτι κάτι δεν πάει καλά με το ήπαρ σας!

4.) Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου

Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου (IBD) περιλαμβάνει δύο χρόνιες καταστάσεις,την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn, οι οποίες προκαλούνται από φλεγμονή της πεπτικής οδού. Αυτές οι καταστάσεις εμποδίζουν το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Η φΦλεγμονώδης νόσος του εντέρου χαρακτηρίζεται από μια εμφάνιση πόνου κάτω από τη θωρακική κοιλότητα, δυσκολία στην κατάποση, βήχα, κόπωση, και απώλεια βάρους.

5.) Πέτρες στα νεφρά

Οι  πέτρες στα νεφρά είναι μικρά κοιτάσματα ορυκτών που σχηματίζονται στα νεφρά. Μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο κάτω από τα δεξιά πλευρά, ειδικά αν κινούνται.

Αν έχετε πέτρες στα νεφρά, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε έντονο πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς που απλώνεται στην περιοχή της βουβωνικής χώρας. Σε περίπτωση που τα νεφρά σας μολυνθούν, θα μπορούσατε να εμφανίσετε πυρετό, ρίγη, ναυτία και έμετο.

Δείτε ακόμη: 9 συμπτώματα που δείχνουν έλλειψη μαγνησίου.. και πως να το αναπληρώσετε;

6.) Πνευμονία

Η πνευμονία είναι μια φλεγμονή των πνευμόνων που προκαλείται από βακτήρια, ιούς, ή μυκητιασικές λοιμώξεις. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει οξύ πόνο στο στήθος που χειροτερεύει όταν αναπνέετε βαθιά.

Εάν πάσχετε από πνευμονία, θα έχετε πόνο κάτω από το δεξί ή το αριστερό θώρακα σας, ανάλογα με το ποιο πνεύμονα επηρεάζετε. Κάποια άλλα συμπτώματα είναι ο βήχας, η ρίγη, ο πυρετός και ο πονοκεφάλος.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close