6 σημάδια οτι έχετε καντιτίασηκαι πως να την αντιμετωπίσετε φυσικά

Έρευνα του Πανεπιστημίου Rice έχει δείξει ότι το 70 τοις εκατό όλων των ανθρώπων, επηρεάζονται από την υπερανάπτυξη καντιτίασης, μια συστημική μυκητιασική λοίμωξη. Σύμφωνα με τους μοριακούς βιολόγους, η κοινή λοίμωξη βρίσκεται συχνά σε αποικίες, στο δέρμα, στο στόμα ή στο έντερο των όσων υποφέρουν από αυτή.

O Candida είναι ένας μύκητας που συνήθως ζει ακίνδυνα σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, προκειμένου να βοηθήσει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αλλά όταν παράγεται σε μεγάλο βαθμό , μπορεί να σπάσει το τοίχο του εντέρου και να μπει στην κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια απελευθερώνει τοξικά υποπροϊόντα στο σώμα, προκαλώντας κάτι που είναι γνωστό ως σύνδρομο διαρροής του εντέρου, μια σημαντική αιτία της ασθένειας και της δυσλειτουργίας, η οποία αντιπροσωπεύει τουλάχιστον το 50% των χρόνιων ενοχλήσεων που έχουν επιβεβαιωθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Δείτε ακόμη: Χειμωνιάτικες ασθένειες. Ανακουφιστείτε με Φυσικό Τρόπο!

Εάν το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, μια λοίμωξη με Candida μπορεί ακόμη και μεταναστεύσει σε άλλες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του αίματος, στις μεμβράνες γύρω από τον εγκέφαλο και στη μεμβράνη που επενδύει τον καρδιακό μυ.

Ενώ η είδηση ακούγεται αρκετά κακή και ζοφερή, υπάρχουν κάποιες καλές ειδήσεις και αυτή είναι οτι τις περισσότερες φορές τα υγιή βακτήρια στο έντερο είναι σε θέση να κρατήσουν τα επίπεδα του candida υπό έλεγχο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη του candida εκτός ελέγχου,  συμπεριλαμβανομένων αυτών που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ, τρώνε φαγητά πλούσια σε σάκχαρα και εξευγενισμένα σε υδατάνθρακες, έχουν ένα τρόπο ζωής υψηλού στρες και λαμβάνουν πολλά αντιβιοτικά που σκοτώνουν πάρα πολλά από αυτά τα «καλά» βακτήρια, ή παίρνουν από το στόμα αντισυλληπτικά σε συνδυασμό με μερικούς από τους άλλους παράγοντες.

H διάγνωση της υπερανάπτυξης της καντιτίασης μπορεί να είναι δύσκολη για τους γιατρούς , δεδομένου ότι τείνει να παρουσιάζεται με διαφορετικούς τρόπους μέσα σε διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις που μπορούν να παρακολουθήσουν, αν είστε ανήσυχοι ότι βιώνετε μια υπερανάπτυξη καντιτίασης.

1. Εξάντληση

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της λοίμωξης από Candida είναι το αίσθημα εξάντλησης ή το να είστε κουρασμένοι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ το σύμπτωμα της χρόνιας κόπωσης δεν είναι η μόνη αιτία της , πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης της. Εάν αισθάνεστε εξαιρετικά κουρασμένοι και δεν μπορείτε να απομακρύνετε αυτό το συναίσθημα δανεξάρτητα από πόσες ώρες κοιμάστε, δεν μπορείτε να έχετε μόνο καντιτίαση, αλλά από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS), το οποίο χαρακτηρίζεται από συνεχή κόπωση που διαρκεί για τουλάχιστον έξι μήνες και συχνά συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως πόνοι στις αρθρώσεις, πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και προβλήματα μνήμης.

2. Πεπτικά προβλήματα 

Τα επίμονα εντερικά προβλήματα, όπως το φούσκωμα, τα αέρια,η δυσκοιλιότητα, οι κράμπες στο στομάχι ή η διάρροια είναι ένα σαφές σημάδι ότι κάτι συμβαίνει στο πεπτικό σας σύστημα. Μία αιτία μπορεί να είναι ένα ανεπαρκές επίπεδο υγιών βακτηρίων, τα οποία μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της υπερανάπτυξης του Candida. Μόλις η λοίμωξη από Candida έχει υποστεί επεξεργασία, είναι πιθανό να βιώσετε μια σημαντική ανακούφιση της χρόνιας εντερικής δυσφορία.

Δείτε ακόμη: Παιδικές ασθένειες:Ανεμοβλογιά

3. Κυκλοθυμία, ευερεθιστότητα και άλλες διαταραχές της διάθεσης

Ένα μέρος του προβλήματος, όταν πρόκειται για τη διάγνωση καντιτίασης, είναι ότι πολλά από τα συμπτώματά της είναι κοινά με άλλους όρους, συμπεριλαμβανομένων των δραματικών μεταβολών στη διάθεση, την ευερεθιστότητα, την κατάθλιψη, το άγχος και τις κρίσεις πανικού.

Η  υπερανάπτυξη καντιτίασης μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα  μας. Αυτό συμβαίνει λόγω του οτι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής ορμόνης του σώματος συμβαίνει ακριβώς στο εντερικό σωλήνα. Στην πραγματικότητα, περίπου το 90 έως 95% της σεροτονίνης, της λαϊκής ορμόνης με την οποία «αισθανόμαστε καλά» είναι γνωστή για τη ρύθμιση της διάθεσης, παράγεται εκεί. Όταν τα επίπεδα του candida βρίσκονται εκτός ελέγχου, καταστέλλεται η παραγωγή σημαντικών νευροδιαβιβαστών όπως της σεροτονίνης – και, χωρίς αρκετή σεροτονίνη, το άγχος, η κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές εμφανίζονται συχνά. Ένα υποπροϊόν του candida γνωστό ως ακεταλδεΰδη αντιδρά επίσης με το νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη που μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα όπως αδυναμία συγκέντρωσης, και κατάθλιψη ή άγχος.

O Candida είναι ένας μύκητας που συνήθως ζει ακίνδυνα σε μικρές ποσότητες σε ανθρώπους, προκειμένου να βοηθήσει την πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, αλλά όταν παράγεται σε μεγάλο βαθμό , μπορεί να σπάσει το τοίχο του εντέρου και να μπει στην κυκλοφορία του αίματος

4. Οι επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή του κόλπου

Συχνά, όταν κάποιος βιώνει επαναλαμβανόμενες ουροποιητικές ή κολπικές μολύνσεις ,η καντιτίαση είναι η ρίζα του προβλήματος. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ο candida μπορεί επίσης να μεταδοθεί σεξουαλικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εξαπλωθεί ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας. Οι συχνές κολπικές μολύνσεις,οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, η πρωκτική ή κολπική φαγούρα μπορεί να είναι όλα αποτέλεσμα καντιτίασης. Στις γυναίκες, σημάδια μιας κολπική μόλυνσης περιλαμβάνουν μια παχιά, λευκόρροια καθώς και φαγούρα και κολπικό ερεθισμό. Το κάψιμο κατά την ούρηση ή ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμά του.

5. Ρινικές λοιμώξεις

Oι ρινικές λοιμώξεις είναι συχνές, και μπορεί να προκληθούν από πολλά διαφορετικά πράγματα, που σημαίνει, όπως και με πολλά άλλα συμπτώματα του candida, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί η ρίζα της αιτίας. Μια μελέτη εξέτασε μια ομάδα από 210 άτομα που ήταν χρόνιοι πάσχοντες ιγμορίτιδας, συλλέγοντας βλέννα από τη ρινική κοιλότητα του κάθε συμμετέχοντα, και εξέτασαν κάθε δείγμα για μύκητες και  βακτήρια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα εκπληκτικό 96% είχαν μύκητες στη βλέννα τους. Ο Candida επηρεάζει τα ιγμόρεια με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης,τις εποχιακές αλλεργίες, και ακόμα γενικότερα, συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από την αντίδραση του σώματος στους παθογόνους μύκητες, προκαλώντας μία ανοσολογική αντίδραση που είχε ως αποτέλεσμα την ιγμορίτιδα,την φλεγμονή και τον ερεθισμό.

Δείτε ακόμη: Έχετε άγχος; Διαβάστε το και σε 2 λεπτά θα νιώσετε υπέροχα! 100 % αποτελεσματικό

6. Ορμονικές διαταραχές

Ο Candida μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια ανισορροπία ορμονών..  Ένα από τα υποπροϊόντα του candida μιμείται πραγματικά οιστρογόνα, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή ορμονική ανισορροπία. Η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και PMS, χαμηλή σεξουαλική ορμή, πρόωρη εμμηνόπαυση, ενδομητρίωση και αδυναμία απομάκρυνσης των περιττών κιλών.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα υπερανάπτυξης της κοινής καντιτίασης, και επίσης παρουσιάζετε μερικά από τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής που μπορεί να προκαλέσουν αυτή την ασθένεια, όπως προαναφέρθηκε (συχνό άγχος, λήψη αντιβιοτικών πρόσφατα, κατανάλωση πολύ αλκοόλ,κατανάλωση φτωχών τροφίμων και φαγητά πλούσια σε υδατάνθρακες και σάκχαρα ή λήψη από του στόματος αντισυλληπτικά σε συνδυασμό με έναν ή περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες), είναι πιθανό ότι ο candida αποτελεί τη ρίζα τουλάχιστον μερικών από των προβλημάτων υγείας σας.

Πως να διορθώσετε το πρόβλημα;;

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να την αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε για άλλη μια φορά  βέλτιστη υγεία και ευεξία. Για να είναι επιτυχής η θεραπεία, θα πρέπει να σταματήσετε την υπερανάπτυξη του ζυμωμύκητα, τη δημιουργία αυτών των υγιών βακτηρίων, και να θεραπεύσετε το έντερό σας έτσι ώστε ο candida να μην είναι σε θέση να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματός σας.

Εξαλείψτε τα πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της καντιτίασης . Το πρώτο βήμα είναι να εξαλειφθούν όλα όσα συμβάλλουν στην υπερανάπτυξη της Candida. Αυτό περιλαμβάνει τη ζάχαρη , το αλκοόλ , τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες και τα γαλακτοκομικά (το γάλα έχει λακτόζη ζάχαρης που τείνει να προωθεί την υπερανάπτυξη του ζυμωμύκητα). Αποφύγετε τη ζάχαρη σε απλές μορφές της, όπως τα γλυκά, τα επιδόρπια και τα άλευρα (καθώς επίσης και το αλκοόλ). Αυτό συμβαίνει γιατί ο Candida ευδοκιμεί στη ζάχαρη, και χρειάζεται επίσης ένα πιο όξινο περιβάλλον για να επιβιώσει. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη , συμπεριλαμβανομένων των μεταποιημένων και εξευγενισμένων τροφίμων, όπως το γρήγορο φαγητό, τα συσκευασμένα ψημένα αγαθά, μπισκότα και κράκερ, όλα δημιουργούν το τέλειο σπίτι για το candida.

Αντικαταστήστε τα «κακά» τρόφιμα με υγιεινές επιλογές. Αντικαταστήστε όλα αυτά τα επεξεργασμένα σκουπίδια και τα ζαχαρούχα τρόφιμα με πιο σύνθετους υδατάνθρακες, όπωςμε φρούτα και λαχανικά (καρότα, λάχανο, σπανάκι και γλυκοπατάτες ), φασόλια και δημητριακά όπως το κινία και το κριθάρι. Επίσης τροφοδοτήστε το σώμα σας με τρόφιμα που έχουν υγιή λίπη και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως με σολομό, Chia ή σπόροι κάνναβης και υγιή μαγειρικά έλαια όπως το λάδι καρύδας . Αυτό θα βοηθήσει να αποτρέψετε το candida από την καλλιέργεια, προκαλώντας τελικά το θάνατο του.

Πάρτε αντιμυκητιακά βότανα για να βοηθήσετε το θάντο του  candida. Μερικά από τα καλύτερα περιλαμβάνουν το εκχύλισμα Φύλλων Ελιάς , το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ ,το  berberine ,το λάδι, η ρίγανη και το σκόρδο . Το σκόρδο είναι γνωστό ότι είναι ένα ισχυρός αντιμυκητιακός παράγοντας – στην πραγματικότητα, με αυτό ο candida δεν μπορεί να επιβιώσει. Πρόσθεστε σκόρδο τακτικά στα γεύματά σας, και τουλάχιστον μία φορά ή δύο φορές την ημέρα, αλείψτε  ½ έως 1 ολόκληρη σκελίδα επάνω σας, και αφήστε τη να καθίσει για 10 λεπτά προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι ισχυρέςά ενώσεις του, και να διεισδύσουν στο σώμα σας. Εάν δεν αντέχετε τη μυρωδιά του, μασήστε  ένα φρέσκο κλαδάκι μαϊντανό αργότερα. Σε γενικές γραμμές, η λήψη του σκόρδου για την απαλλαγή από τον candida αξίζει την παρουσίαση της μυρωδιάς.

Υπάρχουν και άλλα τρόφιμα και ποτά για να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας . Εκτός από τα αντιμυκητιακά βότανα, το να συμπεριλάβετε καλλιεργημένα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή σας, όπως το κατσικίσιο γάλα κεφίρ μπορεί να σκοτώσουν το candida. Ο άγλυκος χυμός cranberry βοηθά επίσης, δεδομένου ότι δημιουργεί ένα περιβάλλον που καθιστά δύσκολο για  το candida να επιβιώσει. Το μαγείρεμα με λάδι καρύδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κάντιντα, χάρη στις ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες του. Ο συνδυασμός των καπρυλικού οξέως και του λαυρικού οξέως σε αυτό το λάδι βοηθά στην εξάλειψη του επιβλαβή κάντιτα τόσο μέσω της τοπικής εφαρμογής και της κατάποσης, οπότε δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος σας.

Πάρτε γάλα γαϊδουράς για να υποστηρίξετε τη λειτουργία του ήπατος σας . Εάν έχετε μια λοίμωξη από κάντιτα, είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η τέλεια λειτουργία του συκωτιού σας . Αυτό συμβαίνει γιατί το όργανο αυτό είναι το φίλτρο του σώματος σας, και όταν θα εξαλείψει το candida, πρέπει να λειτουργεί άριστα προκειμένου να βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από την αφθονία της μαγιάς. Ο Candida έχει ακόμη αποδειχθεί οτι βλάπτει το συκώτι, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο σημαντικό να δώσουμε στον όργανο αυτό την υποστήριξη που χρειάζεται.

Τα συμπληρώματα του γάλατος γαϊδούρας βοηθούν στο καθαρισμό του συκωτιού από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά,τα αντιβιοτικά και πολλά άλλα), καθώς και από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τα βαρέα μέταλλα και τα υπολείμματα από την ακτινοβολία και τη χημειοθεραπεία.

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close