Έλαιο μέντας:Τα θαυματουργά οφέλη του στην υγεία

Όταν σκεφτόμαστε το έλαιο μέντας, τι μας έρχεται στο μυαλό; Για τους περισσότερους, η μέντα αποδίδεται σε συνταγές, τσίχλες και φυσικά οδοντόκρεμα! Ωστόσο, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ περισσότερα πράγματα και κατέχει πραγματικά πρωτοποριακά ισχυρά οφέλη για την υγεία!
Αυτό το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο είναι μια τέλεια επιλογή για την προαγωγή της υγείας και μπορεί να χρησιμεύσει ως μια φυσική θεραπεία για αμέτρητες ασθένειες.

μέντα

Εδώ είναι τα 10 κορυφαία οφέλη  της χρήσης αιθέριου ελαίου μέντας:

1. Ανακουφίζει τους πόνους στο στομάχι

peppermint-tea
Η πιο δημοφιλής χρήση του ελαίου μέντας είναι η ανακούφιση στο στομάχι. Το τσάι από το έλαιο μέντας χρησιμοποιείται  για να καταπραΰνει τη δυσπεψία,  το φούσκωμα και την ναυτία.  Η μενθόλη που περιέχει το έλαιο μέντας είναι υπεύθυνη για αυτό το όφελος για την υγεία και είναι δύο φορές πιο ισχυρή στη βασική μορφή του ελαίου μέντας! Η μενθόλη βοηθά να μειωθούν οι μυϊκοί σπασμοί και μπορεί ακόμη και να διευκολύνει τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

Τα συγκλονιστικά οφέλη που έχει το μετάξι του καλαμποκιού για την υγεία

2. Βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα

μεντα
Σίγουρα έχετε περάσει ένα κρύωμα, και προσπαθήσατε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μέσα για να μειώσετε την ρινική συμφόρηση.Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι πολύ ισχυρό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης και ακόμη και τη μείωση της φλεγμονής στην αναπνευστική οδό! Είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο για το κρυολόγημα και τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.
3. Ανακουφίζει τον πόνο των μυών

μέντα

photo view naturallivingideas

Σημάδια της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης

Είναι λογικό ότι αυτό το αιθέριο έλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και τους κουρασμένους μύες. Αν νομίζετε ότι για όλα τα παυσίπονα τζελ στην αγορά, τα περισσότερα από αυτά περιέχουν μενθόλη.Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι καλό για μασάζ και μπορεί  να προστεθεί στο μπάνιο για να μειώσει καταπονημένους και κουρασμένους μύες και αρθρώσεις. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στους κροτάφους σας όταν έχετε πονοκέφαλο, για να μειωθεί η ένταση του.
4. Ανακούφιση από το στρες & Αναζωογόνηση

μεντα

 

photo view everydayhealth

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας δεν είναι η μόνη επιλογή όταν ψάχνετε για ένα φυσικό τρόπο για να μειώσετε το στρες. Το αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της ενέργειας σας, ενώ μειώνει το στρες ταυτόχρονα! Αυτό το αιθέριο έλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση της σαφήνειας και να αυξήσει τη συγκέντρωση. Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στην παλάμη του χεριού σας και να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες.
5. Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών σας

μεντα

photo view hair-styles

10 τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τον λιναρόσπορο

Ξέρατε ότι το αιθέριο έλαιο μέντας είναι ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά για υγιή μαλλιά; Δοκιμάστε να προσθέσετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας στο σαμπουάν ή το conditioner σας για να βοηθήσει την τόνωση του τριχωτού της κεφαλής, και να μειώσει την πιτυρίδα.
6. Φυσικό Εντομοαπωθητικό 

bottles-1433611_960_720 mosquito-1465063_960_720
Αν παλεύετε με τα κουνούπια και δεν θέλετε να γεμίζετε με χημικά spray,η μέντα λειτουργεί ως  φυσικό εντομοαπωθητικό. Επίσης η μυρωδιά του ελαίου μέντας αποθαρρύνει  τα μυρμήγκια, τις αράχνες, ακόμα και κατσαρίδες!
7. Ρίχνει τον πυρετό

FotorCreated Peppermint-Essential-Oil-Headaches
Ψάχνετε για ένα φυσικό τρόπο για να μειώσετε τον πυρετό; Το αιθέριο έλαιο μέντας είναι ο καλύτερος τρόπος για  να δροσίσετε το σώμα, όταν αγωνίζεται για να αποκρούσει έναν πυρετό; Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο μέντας σε μία οργανική λοσιόν, ή ακόμα και λίγο λάδι καρύδας και προσθέστε το στο κάτω μέρος των ποδιών σας για να βοηθήσει φυσικά στην μείωση του πυρετού.

10 αποτελεσματικά αντιγηραντικά έλαια
8. Περιποίηση του δέρματος

μεντα

 

photo view healthylnb

Εάν υποφέρετε από θαμπό και ξηρό δέρμα προσθέστε λίγο αιθέριο έλαιο μέντας στην βιολογική κρέμα χεριών σας.Η μέντα μπορεί να θρέψει το δέρμα βελτιώνοντας ταυτόχρονα την υφή του.  Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αυτό το αιθέριο έλαιο είναι χρήσιμο στην πρόληψη της ακμής. Αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί επίσης  να καταπραΰνει την φαγούρα στο δέρμα. Το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο ενεργεί επίσης ως αντι-φλεγμονώδης παράγοντας και μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα των δερματικών παθήσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε κνησμό, συμπεριλαμβανομένων του δηλητηριώδη κισσού και της βελανιδιάς.
9. Οδοντιατρική περίθαλψη

mint

 

photo view toothwisdomu

Ενώ οι περισσότερες οδοντόκρεμες έχουν γεύση μέντας, η πλειοψηφία τους δεν είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένη από αιθέριο έλαιο μέντας. Το καθαρό αιθέριο έλαιο μέντας μεταφέρει αντισηπτικούς παραγόντες για να βοηθήσει στην πρόληψη της βακτηριακής ανάπτυξης στο στόμα και μπορεί επίσης να αποτρέψει την κακή αναπνοή. Προσθέστε  1-2 σταγόνες στην οδοντόπαστα σας.

Γνωρίζατε ότι τα έλαια έχουν τόσες δυνατότητες;Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ετερογεννετικά, μπορούν δηλαδή να εκτελούν διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα!

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close