7 πόνοι χαμηλά στη κοιλιά που δεν πρέπει να παραβλέψετε

Το ένα τρίτο των γυναικών αντιμετωπίζει πυελικούς πόνους, δηλαδή πόνους στη κοιλιά κάτω από τον αφαλό . Πολλές γυναίκες όμως παρόλο που υποφέρουν από αυτούς τους πόνους δεν τους αναφέρουν στον γιατρό τους. Γι΄αυτό για εσάς έχουμε συλλέξει πολλές πληροφορίες από κορυφαίους ειδικούς γιατρούς που σας δίνουν και συμβουλές πως να τους αντιμετωπίσετε.

1. Πόνος κατά τη διάρκεια του σέξ.

7 ponoi xamila st koilia pou den prepei n paravlepsete1_                                                                                             photo credit:pinterest

Πρόκειται για έναν ένοχο πόνο. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Ωστόσο αν κατά τη διάρκεια του σεξ αισθάνεστε ενοχλήσεις σ και όχι ευχαρίστηση ή ακόμη και αν έχετε μυϊκούς σπασμούς στην πυελική χώρα τότε καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον γιατρό σας για αυτό. ”Πολλές φορές οι γυναίκες δεν γνωρίζουν από που προέρχονται οι μυικοί σπασμοί’ επισημαίνει ένας ουρολόγος. Επίσης, ο ίδιος επισημαίνει οτι οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν και για φουσκώματα που έχουν και πιστεύουν οτι προέρχονται από γαστρεντερικά προβλήματα αλλά η αιτία μπορεί να είναι μυικοί σπασμοί στη πυελική χώρα.

Θεραπεία: Καλό θα ήταν οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πόνο στη πυελική χώρα κατά τη διάρκεια του σεξ να απευθύνονται σε ένα φυσικοθεραπευτή ο οποίος θα ειδικεύεται σε πόνους στην πυελική χώρα προκειμένου να τους δείξει ασκήσεις οι οποίες θα απαλύνουν το πόνου τους. Ωστόσο υπάρχουν και χειρουργικές παρεμβάσεις όπως το botox και βηματοδότης για την ουροδόχο κύστη σας. Ωστόσο, υπάρχει και Valium που μπορεί να γίνει η χρήση του από το στόμα ή ως υπόθετο και επίσης υπάρχει και ένα αναισθητικό πόνου λιπαντικό,gel λιδοκαϊνης που μπορεί να ανακουφίσει από τους μυϊκούς σπασμούς και από τον πόνο. Μην ανησυχείτε και θα μπορείτε ακόμη να απολαμβάνετε το σεξ .Το gel αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται τοπικά πριν από τη σεξουαλική επαφή. Μόνο σε σε σπάνιες περιπτώσεις αυτό έχει επιδράσει αρνητικά στην ευχαρίστηση είτε του συντρόφου είτε του ίδιου του ασθενή.

2. Τσούξιμο κατά την ούρηση ή έντονη πίεση στην ουροδόχο κύστη

7 ponoi xamila st koilia pou den prepei n paravlepsete2_                                                                                    photo credit:pinterest

Μην πιστεύετε πάντα οτι ο πόνος κατά την ούρηση ή το τσούξιμο είναι αιτία κάποιας ουρολοίμωξης καθώς μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν θα αντιμετωπίζεται μόνο με αντιβιοτικά ή άφθονο νερό. Σύμφωνα με έναν ουρολόγο η διάμεση κυστίτιδα μιμείται τα σημάδια της ουρολοίμωξης κάψιμο τσούξιμο σύν οτι σας πιάνει συχνοουρία. Κύρια αιτία του πυελικού πόνου επομένως μπορεί να είναι η διάμεση κυστίτιδα που προκαλεί πόνο από τον αφαλό στο κάτω μέρος της πλάτης προς τους μοιρούς αλλά και στη βουβωνική χώρα. Οι γυναίκες πολύ συχνά πιστεύουν οτι ο πόνος αυτός προέρχεται από το στομάχι ή τα γαστρεντερικά προβλήματα χωρίς να συνειδητοποιούν οτι ο πόνος προέρχεται της ουροδόχου κύστη.

Θεραπεία: Πηγαίνετε σε ένα ουρολόγο ή στο γιατρό σας προκειμένου να σας γράψει μια εξέταση για τα ούρα προκειμένου να βγάλετε απ΄έξω οτι μπορεί να έχετε ουρολοίμωξη. Αν δεν έχετε ουρολοίμωξη είναι απαραίτητο να πάτε στη ή στο γυναικολόγο σας για μια εξέταση. Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε μια κυστεοσκόπηση προκειμένου να είστε σίγουροι οτι δεν έχετε κάποιο όγκο στην ουρήθρα σας ή εκκολπώματα σε αυτή ή και διάμεση κυστίτιδα. Άν έχετε διάμεση κυστίτιδα μπορείτε να την αντιμετωπίσετε είτε με φαρμακευτική αγωγή είτε με φυσικό τρόπο. Συνήθης φυσικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η συνάντηση με ένα φυσιοθεραπευτή 1 ώρα την εβδομάδα για 6 με 12 βδομάδες για την θεραπεία του πόνου.

Δείτε ακόμη: Πόνοι περιόδου: Φυσικοί τρόποι να ανακουφιστείτε

3. Σοβαρός κοιλιακός πόνος και αιμορραγία.

7 ponoi xamila st koilia pou den prepei n paravlepsete3_                                                                            photo credit:pinterest

Η ενδομητρίωση παρουσιάζεται όταν το ενδομήτριο, δηλαδή ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας και αποκολλάται κάθε μήνα μαζί με το αίμα της εμμήνου ρύσεως αναπτύσσεται έξω από αυτήν. Συνήθως προσκολλάται σε όργανα της πυελικής περιοχής, όπως στις σάλπιγγες, στις ωοθήκες ή πίσω από τη μήτρα, ενώ κάποιες φορές επεκτείνεται στο έντερο και την ουροδόχο κύστη. Αυτή η κατάσταση έχει ώς αποτέλεσμα έντονο πόνο και προβλήματα γονιμότητας. Αν υποψιάζεστε οτι έχετε ενδομητρίωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της περιόδου σας ή κατά τη διάρκεια της συνουσίας, για γαστρεντερικές ενοχλήσεις καθώς και δυσφορία χαμηλά στη πλάτη εκτός από την υπερβολική αιμορραγία.

Θεραπεία: Αρχικά θεραπεύεται με χειρουργική παρέμβαση. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει και λαπαροσκοπικά με ελάχιστη παρέμβαση. Αφαιρείται ο ενδομητριακός ιστός και διατηρείται η μήτρα και η γονιμότητα στο άτομα όποτε είναι δυνατό.

4. Ανώδυνη αιμορραγία κατά τη διάρκεια  της κινήσεως του εντέρου

7 ponoi xamila st koilia pou den prepei n paravlepsete4_                                                                                              photo credit:pinterest

Αν βλέπετε αίμα κατά τη διάρκεια της ανάγκης σας τότε πιθανόν να έχετε αιμορροΐδες που οφείλονται είστε σε κληρονομικούς λόγους, λόγους υγιεινής, κληρονομικότητας, εγκυμοσύνης.

Θεραπεία:  Καταναλώστε πολλές φυτικές ίνες ή ηπακτικά φάρμακα. Διατηρήστε την περιοχή αυτή καθαρή και χρησιμοποιείστε υγρά μαντηλάκια αντί για χαρτί υγείας.

5. Ένα βαρύ συναίσθημα πόνου της πυελικής περιοχής.

7 ponoi xamila st koilia pou den prepei n paravlepsete5_                                                                             photo credit:pinterest

Στις γυναίκες, η πυελική μυαλγία,ή ο χρόνιος πυελικός πόνος, μεταφράζεται με έντονο πόνο στη κοιλιά, στην περιοχή κάτω από τον αφαλό και μεταξύ των γοφών. Η πυελική μυαλγία μπορεί να έχει ως σύμπτωμα έντονο πόνο, ελαφρύ ή πόνο που έρχεται και φεύγει.Ωστόσο να συμπτώματα μπορεί να μεταλλάσσονται και να έρχονται με τη μορφή κραμπών κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρήσεως. Πόνοι μπορεί να υπάρξουν και κατά τη διάρκεια της συνουσίας αλλά ακόμη και όταν ο ασθενής είναι όρθιος ή κάθεται.

θεραπεία: Ο πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με αρκετούς τρόπους. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο κάθε μέρα για 20 λέπτα ή όταν θέλετε να καθίσετε βάλτε ένα μαξιλάρι από κάτω. Το μαξιλάρι θα βοηθήσει τους μυς σας να χαλαρώσουν. Ο πόνος μπορεί να χαλαρώσει επίσης με αντικαταθλιπτικά φάρμακα και μυοχαλαρωτικά. Τα φάρμακα αυτά βοηθούν το σώμα σας να αποβάλλει της χημικές ουσίες που προκαλούν το πόνο. Ωστόσο μπορείτε να πάτε και σε ένα φυσικοθεραπευτή που ειδικεύεται στους πυελικούς πόνους ο οποίος θα κάνει τους μυς σας να χαλαρώσουν με πρωκτικό ή κολπικό μασάζ. Άλλοι μέθοδοι είναι οι ενέσεις με αναλγητικά φάρμακα χρήση συσκευών βιοανάδρασης  που μετρούν μέσω του υπολογιστή την μυική λειτουργία σας.

Δείτε ακόμη:11 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΙΚΩΝ.

6.Μεγάλα κύματα πόνου κατά τη διάρκεια του σεξ

Θεραπεία:7 ponoi xamila st koilia pou den prepei n paravlepsete6_                                                                               photo credit:pinterest

Η Vulvodynia, η υπερκινητικότητα των νευρικών ινών, μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο κατά τη διείσδυση γύρω από το αιδοίο, τόσο μεγάλο που πολλές γυναίκες προτιμούν να αποφεύγουν το σεξ. Αιτίες της vulvodynia μπορεί να είναι δίαιτες που είχαμε κάνει, αλλεργίες, ορμονικές αλλαγές, τραυματισμός νεύρων και ευαισθησίες αλλά η πραγματική αιτία είναι άγνωστη.

Θεραπεία: Οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από αυτό πρέπει να πειραματιστούν σε πολλές θεραπείες μέχρι να ανακουφιστούν από το πόνο. Διάφορα τζελ και λιπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τη συνουσία,πιο εύκολη. Μην ξεχνάτε να πλένετε το αιδοίο σας με κρύο νερό μετά την συνουσία και την ούρηση . Επίσης χρησιμοποιείστε ήπια απορρυπαντικά και καθόλου μαλακτικό για τα ρούχα σας. Αποφύγετε τα μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή, πλύσεις με αρωματικά σαπούνια αλλά και τα ταμπόν. Αρχίστε να φοράτε 100% βαμβακερά εσώρουχα και αποφύγετε όσο μπορείτε το ζεστό μπάνιο.

7. Μεγάλη αιμορραγία κατά την έμμηνη ρήση, κράμπες και πόνος χαμηλά στη κοιλιά

7 ponoi xamila st koilia pou den prepei n paravlepsete7_                                                                                                     photo credit:pinterest

Τα ινομυώματα είναι όγκοι της μήτρας και είναι πολύ συχνοί. Το 70-80 % των γυναικών εμφανίζουν ινομυώματα κατά την ηλικία των 50 ετών. Αλλά πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν οτι πάσχουν από αυτά καθώς δεν έχουν συμπτώματα.

Θεραπεία: Φάρμακα για την αιμορραγία και για τις κράμπες είναι το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης. Στη συνέχεια ο γυναικολόγος σας θα προσπαθήσει να συρρικνώσει τα ινομυώματα μέσω του αρτηριακού εμβολισμού τους μια διαδικασία η οποία εμποδίζει τη παροχή αίματος στα ινομυώματα, μειώνοντας έτσι το μέγεθος τους. Επίσης μια καλή ακόμη αντιμετώπιση είναι η ινομυωματεκτομή η οποία αφήνει την μήτρα άθικτη και είναι καλή επιλογή για γυναίκες που θα επιθυμούσαν να μείνουν έγκυες αργότερα. Ωστόσο οι γυναίκες που δεν επιθυμούν πλέον να κάνουν παιδιά μπορεί να τα αντιμετωπίσουν χειρουργικά με την υστερεκτομή.

 

Δείτε ακόμη:10 προειδοποιητικά σημάδια του «σιωπηλoύ δολοφόνου», καρκίνου των ωοθηκών

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close