7 τροφές που δεν πρέπει να ξαναβάλουμε στο σπίτι μας

Με τόση παραπληροφόρηση που υπάρχει για την διατροφή και το πώς αυτή επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου, οι επιλογές υγιεινών τροφίμων για εσάς και την οικογένειά σας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση και να σας προκαλεί σύγχυση. Υπάρχει μια σειρά από συγκεκριμένα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε σχεδόν σε κάθε περίσταση, επειδή δεν παρέχουν κανένα όφελος στην υγεία, ενώ αντιθέτως την σε θέτουν σε σοβαρούς κινδύνους.. Εδώ είναι 7 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε, αν νοιάζεστε για την μακροπρόθεσμη  διατήρηση της υγείας σας:

1) Άσπρο ψωμί και εξευγενισμένα άλευρα

υγεια

Εξ ορισμού, το λευκό ψωμί και τα εξευγενισμένα άλευρα σε γενικές γραμμές είναι τοξικά για το σώμα σας, επειδή έχουν απογυμνωθεί από όλες σχεδόν τις βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Εξαιτίας αυτού, το σώμα δεν γνωρίζει πώς να αφομοιώσει σωστά αυτά τα λεγόμενα τρόφιμα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας. Το εξευγενισμένο άσπρο αλεύρι έχει επίσης λευκανθεί με χλώριο και βρωμιώνεται με βρωμιούχο, δύο δηλητηριώδη χημικά που έχουν συνδεθεί με την πρόκληση του θυρεοειδούς και οργανικές βλάβες.

2) Τα συμβατικά κατεψυγμένα γεύματα

ygeia

photo view livestrong

 Τα περισσότερα συμβατικά παρασκευασμένα κατεψυγμένα γεύματα είναι φορτωμένα με συντηρητικά, επεξεργασμένο αλάτι, υδρογονωμένα έλαια και άλλα τεχνητά συστατικά, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι τα περισσότερα είναι προ-μαγειρεμένα, καθιστώντας την περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ελάχιστη στην καλύτερη περίπτωση (ειδικά αν μπουν σε φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι).

3) Λευκό ρύζι

υγεια

 Όπως το άσπρο ψωμί, έτσι και το λευκό ρύζι έχει απογυμνωθεί από τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του και διαχωρίζεται από το πίτουρο και το φύτρο, δύο φυσικά συστατικά που συνθέτουν το ρύζι στην καφέ του μορφή. Το λεγόμενο “εμπλουτισμένο” λευκό ρύζι είναι διατροφικά ελλιπής, καθώς το σώμα εξακολουθεί να επεξεργάζεται αυτή την εκλεπτυσμένη τροφή πολύ διαφορετικά από το καστανό ρύζι, το οποίο απορροφάται πιο αργά και δεν προκαλεί την ίδια ακίδα του σακχάρου στο αίμα που προκαλεί το λευκό ρύζι.

4) ποπ κορν για Φούρνο μικροκυμάτων .

ygeia

Αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο βλαβερά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε.Σχεδόν κάθε στοιχείο αυτού του  ποπ κορν, από το γενετικά τροποποιημένο (ΓΤ) καλαμπόκι, στο επεξεργασμένο αλάτι και τις συντηρητικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν τη γεύση του, είναι ανθυγιεινά και προάγουν διάφορες νόσους. Το συγκεκριμένο ποπκόρν περιέχει μια χημική ουσία γνωστή ως διακετύλιο που μπορεί πραγματικά να καταστρέψει τα πνευμόνια σας. Αν αγαπάτε τα ποπ κορν, καλύτερο είναι να τα φτιάχνετε με τον παραδοσιακό τρόπο στην κατσαρόλα,χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο και ροζ αλάτι Ιμαλαΐων.

5)  Ενεργειακές μπάρες

υγειαΜε τον τρόπο που προωθούνται  συχνά στο εμπόριο, μπορεί να φαίνονται σαν πρωτεΐνη και μια ισχυρή προσθήκη στην υγιεινή διατροφή. Αλλά, μερικά απο αυτά τα υποκατάστατα γεύματος περιέχουν επεξεργασμένη πρωτεΐνη σόγιας, ραφιναρισμένη ζάχαρη, υδρογονωμένα λίπη, και άλλα επιβλαβή πρόσθετα που συμβάλλουν στις χρόνιες ασθένειες. Δεν είναι όλες οι μπάρες πρωτεΐνης και ενέργειας  βέβαια βλαβερές.όσες βασίζονται σε  βιολογικά συστατικά είναι υγιείς πρωτεΐνες και διατροφικά ισορροπημένες μπάρες ενέργειας.Να είστε βέβαιοι πως διαβάζετε τις ετικέτες των συστατικών για να ξέρετε τι         αγοράζετε.

6) Το γάλα σόγιας και τα υποκατάστατα κρέατος με βάση τη σόγια

υγεια

 Μία από τις μεγαλύτερες απάτες της υγείας της σύγχρονης εποχής, η  σόγια, είναι μια μανία που θα πρέπει να αποφύγετε. Εκτός από το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα μη-οργανικά συστατικά της σόγιας είναι GM προέλευσης, τα περισσότερα πρόσθετα σόγιας επεξεργάζονται χρησιμοποιώντας μια τοξική χημική ουσία γνωστή ως εξάνιο, το οποίο συνδέεται με την πρόκληση γενετικών ανωμαλιών, προβλήματα αναπαραγωγής, και τον καρκίνο. Η σόγια που δεν έχει υποστεί ζύμωση είναι επίσης εξαιρετικά οιστρογονική, και μπορεί να ρίξει την φυσική ισορροπία των ορμονών σας έξω από το φυσιολογικό.

7) Γλυκαντικές ουσίες

ygeia

photo view telegraph

 Πολλά διαιτητικά προϊόντα στην αγορά σήμερα περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη (Equal) και σουκραλόζη (Splenda), αμφότερα τα οποία συνδέονται με νευρολογικές βλάβες,γαστρεντερικά προβλήματα και ενδοκρινικές διαταραχές.

theworld-aroundus

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close