7+1 Σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να περάσατε ένα Μίνι-Εγκεφαλικό επεισόδιο χωρίς να το Καταλάβετε

Ο εγκέφαλος χρειάζεται κυκλοφορία του αίματος για να λειτουργήσει. Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο φράσσει στον εγκέφαλο (γνωστό ως παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο) ή αρχίζει να αιμορραγεί (αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο), τότε το άτομο κινδυνεύει με σοβαρή και πιθανώς μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο ή ακόμα και να πεθάνει, αν δεν δράσει γρήγορα. Όπως και με πολλά προβλήματα υγείας, τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού συχνά πιστεύεται ότι είναι κάτι άλλο και αγνοούνται. Το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, και είναι η πέμπτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα: Εάν έχετε αυτό το σημάδι στο αυτί σας, μπορεί να κινδυνεύετε από εγκεφαλικό

Τα πιο σημαντικά συμπτώματα είναι:

1. Δυνατός πονοκέφαλος ή ημικρανία

2. Αιφνίδια υπερβολική κόπωση.

3. Μυϊκή αδυναμία στο πρόσωπο, ειδικά στη μία πλευρά.

4. Μυϊκή αδυναμία στο χέρι ή το πόδι (συνήθως μόνο στη μία πλευρά). Αν νιώθετε μούδιασμα ή αδυναμία στο ένα χέρι, για περισσότερο από μερικά λεπτά, αυτό είναι ένα κρίσιμο προειδοποιητικό σημάδι. Τα εγκεφαλικά επεισόδια τείνουν να επηρεάζουν μία πλευρά του σώματος.

Δείτε ακόμα: Ασυνήθιστα σημάδια του εγκεφαλικού στις γυναίκες

5. Πρόβλημα στην ομιλία ή στην κατανόηση άλλων που μιλούν. Μπορεί να νομίζετε ότι μιλάτε καθαρά, αλλά αν κάποιος σας πει ότι δεν σας καταλαβαίνει, τότε πάρτε το στα σοβαρά!

6. Προβλήματα στην όραση, όπως μειωμένη όραση, διπλωπία ή ολική απώλεια της όρασης.

7. Αισθητηριακές μεταβολές που επηρεάζουν την αφή και την ικανότητα αίσθησης πόνου, πίεσης, διαφορών θερμοκρασίας ή άλλων ερεθισμάτων

Δείτε ακόμα: Προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα μας ένα μήνα πριν το εγκεφαλικό

8. Σύγχυση ή απώλεια της μνήμης.

Το βίντεο που ακολουθεί εξηγεί τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Πηγή: fanpage

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close