8 εκπληκτικές φυσικές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις μυκητιασικές λοιμώξεις

Οι μύκητες στα νύχια των ποδιών, οι λοιμώξεις του ποδιού από μύκητες, οι μολύνσεις από ζυμομύκητα κ.α, απασχολούν πολλά άτομα και δεν είναι καθόλου διασκεδαστικές. Τα προϊόντα για τη θεραπεία των μυκήτων συχνά έχουν πολλές παρενέργειες που είναι εξίσου σημαντικό πρόβλημα με την αρχική μόλυνση. Η καταπολέμηση των μυκήτων είναι απλά απογοητευτική!

Δεν θα ήταν τέλειο να μπορούσατε να καταπολεμήσετε τους μύκητες χωρίς να έχετε παρενέργειες; Κι όμως αυτό γίνεται… Παρακάτω υπάρχουν 8 σπιτικές θεραπείες που έχουν πραγματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των μυκήτων και δεν έχουν τις παρενέργειες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Δείτε ακόμη: Διώχνει μύκητες,βακτήρια,οσμές. Το καλύτερο ; Το έχουμε ΟΛΕΣ σπίτι μας!

1. Γιαούρτι. Τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι το καθιστούν ιδανικό για την καταπολέμηση του Candida, της αιτίας των μολύνσεων από ζυμομύκητες. Εάν έχετε να καταπολεμήσετε μια κολπική λοίμωξη από ζυμομύκητα, το Top 10 Home Remedies συνιστά να βάλετε γιαούρτι σε ένα ταμπόν και να το εισάγετε στον κόλπο σας για να καταπολεμήσετε τη λοίμωξη. Καταναλώστε γιαούρτι επίσης, προκειμένου να καταπολεμήσετε τον Candida από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

2. Έλαιο τεϊόδεντρου. Αν έχετε να αντιμετωπίσετε μύκητες στα νύχια, το WebMD αναφέρει ότι το το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα για να τους ξεφορτωθείτε. Σύμφωνα με το Livestrong.com , αν θέλετε να καθαρίσετε το μολυσμένο νύχι από το μύκητα αυτό βάλτε αυτό το έλαιο στο νύχι με βαμβάκι. Εφαρμόστε το έλαιο δύο φορές την ημέρα.

3. Σκόρδο. Το σκόρδο έχει μεγάλες αντιμυκητισιακές ιδιότητες για την καταπολέμηση όλων των μορφών μυκήτων. Εάν αντιμετωπίζετε θέματα με μύκητες στα πόδια , το Livestrong.com προτείνει να εφαρμόσετε μια ζεστή, υγρή κομπρέσα στο μολυσμένο πόδι, προκειμένου να ανοίξετε τους πόρους στο δέρμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα φλιτζάνι φρέσκο, συμπιεσμένο σκόρδο τυλιγμένο σε μια βαμβακερή γάζα στην πληγείσα περιοχή. Αντικαταστήστε το σκόρδο κάθε 3 έως 5 ώρες. Εάν αγωνίζεστε με ζυμομύκητα ή ακόμα και μύκητα ποδιών, μπορείτε να τους καταπολεμήσετε με την κατανάλωση σκόρδου. Η καταπολέμηση του μύκητα συνιστά την προσθήκη φρέσκου σκόρδου στο φαγητό σας όταν μαγειρεύετε. Αν αυτό είναι πρόβλημα, μπορείτε επίσης να πάρετε δισκία ή τις κάψουλες σκόρδου.

Το σκόρδο έχει μεγάλες αντιμυκητισιακές ιδιότητες για την καταπολέμηση όλων των μορφών μυκήτων

Δείτε ακόμη: Πέντε φυσικές συνταγές για τους μύκητες

4. Ηλιέλαιο. Το ηλιέλαιο, είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των λοιμώξεων του ποδιού του αθλητή. Σύμφωνα με την Healthline , για να απαλλαγείτε από τον μύκητα, τρίψτε το λάδι στην πληγείσα περιοχή δύο φορές την ημέρα.

5. Μηλόξυδο. Για όσους φορούν οδοντοστοιχίες, η στοματίτιδα από τις οδοντοστοιχίες μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος . Διαφορετικά μπορείτε να βουτήξετε τις οδοντοστοιχίες σας σε μηλόξυδο με 4 τοις εκατό μηλεϊνικό οξύ. Ωστόσο, πρέπει να είστε σίγουροι ότι ξεπλένετε τις οδοντοστοιχίες καλά, ή διαφορετικά θα έχετε τη γεύση του μηλόξυδου όλη τη μέρα στο στόμα σας.

6. Έλαιο ρίγανης. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του Candida (ζύμη). Το Livestrong.com συνιστά την κατανάλωση ενός ποτηριού με 1 σταγόνα έλαιο ρίγανης, 1/2 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Πρέπει να αυξήσετε σταδιακά το διάλυμα σε 3 σταγόνες ρίγανης. Το Livestrong.com αναφέρει ότι θα χρειαστείτε να καταναλώνετε το διάλυμα για δύο έως τέσσερις μήνες για να βεβαιωθείτε ότι ο Candida θα έχει εξαφανιστεί τελείως.

7. Λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι καλό για τη θεραπεία όλων των μορφών μολύνσεων από ζυμομύκητες. Μπορείτε να το εφαρμόσετε με ένα ταμπόν για μια κολπική λοίμωξη και να το τρίψετε στο δέρμα σας για μια δερματική λοίμωξη.

Δείτε ακόμη: Απαλλαγείτε από τους μύκητες των ποδιών με πέντε απλούς τρόπους

8. Πράσινο τσάι. Το WebMD αναφέρει ότι το πράσινο τσάι έχει αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί πολύ χρόνο για τα δείτε. Βουτήξτε 5 φακελάκια τσαγιού σε 1 λίτρο με ζεστό νερό. Όταν το νερό γίνει αρκετά δροσερό, μουλιάστε τα πόδια σας σε αυτό για 10 λεπτά.

Με τόσες πολλές φυσικές επιλογές, η θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων μπορεί να γίνει πολύ εύκολη.

Πηγή: home.remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close