8 σημάδια της ινομυαλγίας που οι περισσότεροι αγνοούμε!

Η ινομυαλγία είναι μια κοινή χρόνια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διάχυτο πόνο, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. Μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο και κούραση, και μπορεί να επέμβει στην ικανότητα ενός ατόμου να πραγματοποιεί τις καθημερινές του δραστηριότητες. Αν και οι αιτίες της ινομυαλγίας είναι άγνωστες, εκτιμάται ότι επηρεάζει 5 εκατομμύρια Αμερικανούς ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι ασθενείς με ινομυαλγία βλέπουν συνήθως πολλούς διαφορετικούς γιατρούς πριν από τη λήψη της διάγνωσή τους. Τα συμπτώματα της ινομυαλγίας συχνά μιμούνται άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Η κατανόηση των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή να λάβει νωρίτερα τη διάγνωση, ώστε να μπορεί να βρεί έναν τρόπο να διαχειριστεί τον πόνο του.

Εδώ είναι οκτώ σημάδια της ινομυαλγίας που δεν πρέπει κανείς να αγνοήσει:

1.  Δυσκαμψία σώματος

Η πλειοψηφία των ασθενών που πάσχουν από ινομυαλγία βιώνουν δυσκαμψία του σώματος . Αυτό συμβαίνει συνήθως το πρωί. Το σκληρό αυτό συναίσθημα είναι παρόμοιο με εκείνων που πάσχουν από αρθρίτιδα. Μπορεί να εξασθενίσει μέσα σε 10-15 λεπτά, ή μπορεί να διαρκέσει μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Δείτε ακόμη: Αυτό συμβαίνει όταν τρίζετε τα δάχτυλα σας

2. Μη φυσιολογική πέψη

Τα συμπτώματα της ινομυαλγίας μπορεί να περιλαμβάνουν: δυσκοιλιότητα, διάρροια και φούσκωμα. Περίπου 40-70% των ασθενών που πάσχουν από ινομυαλγία βιώνουν συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου, και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

8 σημάδια της ινομυαλγίας που οι περισσότεροι αγνοούμε!

3. Μούδιασμα, πρήξιμο ή μυρμήγκιασμα

Πολλοί πάσχοντες από ινομυαλγία βιώνουν μια αίσθηση καρφίτσας και βελόνας. Αυτό συμβαίνει συχνά στα χέρια, τα πόδια, – μια κατάσταση γνωστή ως παραισθησία . Για ορισμένους ασθενείς, οι αισθήσεις μπορεί να διαρκέσουν μόνο λίγα λεπτά. Για άλλους ασθενείς, οι αισθήσεις αυτές μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Η κατανόηση των συμπτωμάτων μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή να λάβει νωρίτερα τη διάγνωση, ώστε να μπορεί να βρεί έναν τρόπο να διαχειριστεί τον πόνο του.

Δείτε ακόμη: Πόνος στο αυτί: Λοίμωξη ή κρυολόγημα; Δείτε τα συμπτώματα

4.) Πόνος που ξεκινάει από το κεφάλι και καταλήγει στις πατούσες των ποδιών

Περίπου το 97% των ασθενών που πάσχουν από ινομυαλγία, βιώνουν πόνο σε ολόκληρο το σώμα τους. Ο πόνος της ινομυαλγίας συχνά περιγράφεται ως «βαθύς, αιχμηρός, παλλόμενος.» Αυτός ο τύπος πόνου είναι συχνά σταθερός, και δεν του κάνουν σχεδόν τίποτα τα συνταγογραφημένα φάρμακα για το πόνο.

8 σημάδια της ινομυαλγίας που οι περισσότεροι αγνοούμε!

5. Σπασμοί στα δάχτυλα των χεριών και σπασμοί στις πατούσες

Οι Αρτηριακοί σπασμοί των χεριών ή των ποδιών είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα της ινομυαλγίας. Αυτό μπορεί να προκύψει από την έκθεση στο κρύο ή στο στρες. Οι περιοχές που επηρεάζονται αναπτύζουν μια μπλε ή ωχρή απόχρωση. Οι αρτηριακή σπασμοί, επίσης, συνοδεύεται από πόνο.

6. Κακή ποιότητα ύπνου

Ένας ασθενής που πάσχει από ινομυαλγία είναι δύσκολο να έχει μια καλή ποιότητα ύπνου. Μελέτες έχουν δείξει ακανόνιστη δραστηριότητα του εγκεφάλου σε ασθενείς με ινομυαλγία κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. Αυτή η ακανόνιστη εγκεφαλική δραστηριότητα, μαζί με το πόνο ή τη δυσκαμψία, μπορεί να προκαλέσει κακή ποιότητα ύπνου .

8 σημάδια της ινομυαλγίας που οι περισσότεροι αγνοούμε!

7. Δυσκολία συγκέντρωσης και βραχυπρόθεσμη μνήμη

Οι πάσχοντες από ινομυαλγία μπορεί να εμφανίσουν κάποια κενά εγκεφάλου . Η δυσκολία στη συγκέντρωση και η δυσκολία της βραχυπρόθεσμης μνήμης μπορεί να είναι συμπτώματα της ινομυαλγίας. Μπορεί επίσης να προκύψει γενική συναισθήματα σύγχυση, απώλεια μνήμης και έλλειψη πνευματικής διαύγειας.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της καρδιακής προσβολής και του εμφράγματος

8. Ευαισθησία στη θερμοκρασία

Οι ασθενείς με ινομυαλγία μπορούν να αισθάνονται υπερβολική ζέστη ή υπερβολικό κρύο όταν η θερμοκρασία δεν έχει αλλάξει δραστικά.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε για τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαχειριστείτε τον πόνο της ινομυαλγίας:

 

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close