Αυτό συμβαίνει όταν τρίζετε τα δάχτυλα σας...

Υπάρχουν δύο ειδών άτομα: Αυτά που λατρεύουν να τρίζουν τις αρθρώσεις τους και εκείνα που δεν αντέχουν ούτε καν στο θόρυβο. Αν είστε λάτρεις της πρώτης κατηγορίας τότε θα έχετε ακούσει πολλές φορές όταν τρίζετε τα κόκαλα σας οτι αυτό, κάνει πολύ κακό στην υγεία σας. Παρόλο, όμως που το έχετε ακούσει αυτό εσείς δεν σταματάτε να το κάνετε! Μετά, από χρόνια συζητήσεων αν είναι καλό ή κακό το τρίξιμο των αρθρώσεων, σας έχουμε τελικά μια απάντηση.

Δείτε ακόμη: Πείτε αντίο στους ρευματισμούς και τους πόνους στις αρθρώσεις με αυτή τη σπιτική θεραπεία!

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρίζετε τις αρθρώσεις σας:

Όπως μπορείτε να καταλάβετε με το πέρασμα των χρόνων, το σώμα αλλάζει. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι έχουν ξεκινήσει οι κράμπες, οι αρθρώσεις σας αρχίζουν να πονούν και να ακούτε «τριξίματα» θορύβους, όταν περπατάτε πάνω και κάτω στις σκάλες. Εάν τρίζετε τις αρθρώσεις σας σε τακτική βάση, τότε μάλλον απολαμβάνετε το αίσθημα της επέκτασης των δαχτύλων σας, τ οποίο είναι ακολουθούμενο από ένα ξερό ήχο. Αλλά ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρίζετε τις αρθρώσεις σας;

Εδώ είναι το τι λέει η επιστήμη για αυτό: στην άρθρωση σας, δύο οστά ενώνονται μέσα στο σώμα σας. Είναι συνδεδεμένα με συνδέσμους. Υπάρχει ένας μικρός χώρος μεταξύ των οστών σας, ώστε καταστά δυνατό το λύγισμα των δαχτύλων σας. Όταν τρίζετε τις αρθρώσεις σας, τραβάτε εκτός των επιφανειών της άρθρωσης και τεντώνετε τα οστά μεταξύ τους. Αυτό μειώνει την πίεση στην άρθρωση.

Υπάρχουν δύο ειδών άτομα: Αυτά που λατρεύουν να τρίζουν τις αρθρώσεις τους και εκείνα που δεν αντέχουν ούτε καν στο θόρυβο

Τι συμβαίνει με το ήχο που βγαίνει ενώ τρίζουμε τα δάχτυλά μας;

Αυτό συμβαίνει όταν τρίζετε τα δάχτυλα σας...

 

Υπάρχει ένα υγρό στο εσωτερικό των αρθρώσεων, που περιέχει αέρια όπως διοξείδιο του άνθρακα, οξυγόνο και άζωτο. Όταν η πίεση μειώνεται στην άρθρωση, αυτά τα αέρια ελευθερώνονται. Η φυσαλίδα αερίου που απελευθερώνεται από το τρίξιμο δημιουργεί τον τόσο δυνατά ήχο που ακούτε – αυτό είναι που κάνει όποιον τον ακούει να μαζεύεται.

Δείτε ακόμη: Κιτρινίλα στα δάχτυλα από τσιγάρο: 3 τρόποι για να την εξαφανίσεις!

Σύμφωνα με τον Δρ Boutin, έναν ακτινολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Davis, το τρίξιμο των συνδέσμων σας απλώνεται στις αρθρώσεις σας. Έχετε παρατηρήσει ποτέ ένα καλύτερο εύρος κίνησης στα δάχτυλά σας μετά το τρίξιμο των δαχτύλων σας; Αυτό συμβαίνει επειδή η μείωση της πίεσης στις αρθρώσεις σας επιτρέπει στα δάχτυλά σας να γίνουν πιο ευέλικτα.

Έτσι, είναι κακό το τρίξιμο στις αρθρώσεις για την υγεία σας;

Οχι! Ο Δρ Γκρεγκ Kawchukαπό από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, εξηγεί ότι οι άνθρωποι πιθανόν να υποθέτουμε ότι είναι μια κακή συνήθεια, λόγω του διαβόητου ενοχλητικού κρότου. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το τρίξιμο στις αρθρώσεις μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή ή αρθρίτιδα. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το τρίξιμο στις αρθρώσεις δεν αυξάνει την επιδείνωση των αρθρώσεων σας.

Δείτε ακόμη: Ενυδατώνει τα δάχτυλα της σε αυτό το μείγμα για 2 εβδομάδες.Δεν θα πιστεύετε αυτό που συμβαίνει μετά!

Αν θέλετε να φωνάξετε επιτέλους τη μαμά σας και να της πείτε οτι έχετε δίκιο , τώρα είναι η ώρα. Τώρα πια μπορείτε να τρίζετε τα δάχτυλα σας χωρίς να ακούτε πλέον οτι είναι κακό για την υγεία σας.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες για το τρίξιμο των αρθρώσεων:

Πηγή: davidwolfe.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close