9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Μια από τις καλύτερες διασκεδάσεις του καλοκαιριού, είναι η θάλασσα. Είτε πηγαίνετε με την οικογένεια, είτε με τους φίλους, είτε μόνοι, είναι πάντοτε ευχάριστα. Πηγαίνοντας στην παραλία, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο νου μας, όπως το να βάλουμε αντηλιακό, να μην κολυμπήσουμε μακριά ή να προσέχουμε τα παιδιά. Ωστόσο, αυτό που ξεχνούν πολλοί άνθρωποι, είναι να επισκεφτούν την τουαλέτα.

Για αυτό και οι περισσότεροι έχουν την τάση να ουρούν στη θάλασσα. Μπορεί να νομίζετε πως είναι κάτι άκακο, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν θελήσετε να το επαναλάβετε.

#1 Ουρούν οι άνθρωποι στη θάλασσα;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Η απάντηση είναι ναι. Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες, έχουν την τάση να ανακουφίζονται στο νερό. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Procter & Gamble, το 62% των ανθρώπων έχει παραδεχτεί πως ουρεί στη θάλασσα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν αποφασίσετε να το επαναλάβετε.

Δείτε ακόμη: Η συχνότητα της ούρησης μας δείχνει πόσο υγιείς είμαστε

#2 Η ούρηση στη θάλασσα μπορεί να βλάψει το περιβάλλον;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Τα ούρα περιέχουν νιτρικά και φωσφορικά άλατα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα κοράλλια. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι σε όλο τον κόσμο, βρίσκονται σε δεινή κατάσταση. Ευτυχώς, ένα άτομο που θα ουρήσει στον ωκεανό, δεν θα επηρεάσει τα κοράλλια. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα ανθρώπινα απόβλητα βυθίζονται στον ωκεανό σε μεγάλες ποσότητες, εξηγεί το Αμερικάνικο Σωματείο Χημείας.

Επιπλέον, οι περισσότεροι κοραλλιογενείς ύφαλοι θεωρούνται προστατευμένοι, που σημαίνει ότι θα υπάρχουν πινακίδες που ενημερώνουν για το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε σε εκείνη την περιοχή. Πριν ουρήσετε στον ωκεανό, βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκεστε σε προστατευόμενη περιοχή!

Τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες, έχουν την τάση να ανακουφίζονται στο νερό.

#3 Μπορεί αυτή η ενέργεια να σας βλάψει;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Παρόλο που είναι σχεδόν απίθανο, η ούρηση στον ωκεανό μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το πρόβλημα δεν είναι ο ωκεανός, αλλά η υγιεινή. Με την ούρηση αποβάλλονται τα βακτηρίδια από το σώμα, τα οποία μπορούν να βρεθούν στο βρεγμένο μαγιό σας για ώρες και να οδηγήσουν σε λοίμωξη. Για να αποφύγετε την εμφάνιση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος μετά την κολύμβηση, κάντε ντους όταν βγείτε από το νερό και βγάλτε το βρεγμένο μαγιό σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Δείτε ακόμη: Τι να τρώτε αν έχετε κατακράτηση υγρών στον οργανισμό – Τι είναι η «Waterfall Diet»

#4 Μπορεί η ούρηση στον ωκεανό να βλάψει άλλους ανθρώπους;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Ίσως αναρωτηθήκατε: «Μπορεί τα ούρα μου να θέσουν κάποιον σε κίνδυνο;» Η απάντηση είναι γενικά όχι. Πιθανότατα δεν θα βλάψουν κανέναν άνθρωπο, αλλά σίγουρα θα προκαλέσουν ένα αίσθημα αποστροφής. Με άλλα λόγια, βεβαιωθείτε πως βρίσκεστε μακριά από άλλους ανθρώπους αν αποφασίσετε να ουρήσετε στο νερό.

#5 Μήπως η ούρηση προσελκύσει καρχαρίες;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Ίσως έχετε ακούσει πως τα ούρα θα προσελκύσουν καρχαρίες και είναι πιθανό να σας επιτεθούν, αλλά αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος. Σύμφωνα με το Business Insider, η ούρηση στη θάλασσα δεν προσελκύει καρχαρίες.

#6 Πότε είναι εντάξει να ουρείτε στη θάλασσα;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Σωματείο Χημείας, είναι εντάξει να ουρεί κάποιος στον ωκεανό. Τα ούρα αποτελούνται από 95% νερό και περιέχουν νάτριο και χλώριο. Ο ωκεανός αποτελείται από περίπου 96% νερό και έχει ακόμη υψηλότερες συγκεντρώσεις νατρίου και χλωρίου. Αν δεν βρίσκεστε σε προστατευόμενη περιοχή ή κοντά σε άλλους ανθρώπους, μπορείτε να ανακουφιστείτε ελεύθερα.

#7 Τι ισχύει για τις πισίνες και τις λίμνες;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Όχι, δεν θα πρέπει να ουρήσετε σε πισίνες ή λίμνες. Επειδή είναι μικρότερες από τη θάλασσα, τα ούρα μπορεί να συγκεντρωθούν σε μεγαλύτερο ποσοστό στο νερό. Το Business Insider, εξηγεί ότι τα ούρα μπορούν να προκαλέσουν ανάπτυξη των φυκιών στις λίμνες και να δηλητηριάσουν τα ψάρια. Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Σωματείο Χημείας, τα χημικά στοιχεία στα ούρα μπορούν να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με τα χημικά (όπως το χλώριο) που υπάρχουν στις πισίνες, για να διατηρηθούν καθαρές. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα και κόκκινα, επίπονα μάτια.

#8 Τι ισχύει για την ανακούφιση

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Αν χρειαστεί να ανακουφιστείτε, θα πρέπει να βρείτε μια τουαλέτα. Ενώ η ούρηση μπορεί να επιτραπεί, δεν θα πρέπει ποτέ να ενεργηθείτε στη θάλασσα ή την παραλία. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να προσελκύσετε έντομα και άγρια ζώα, ενώ τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους και τα πλάσματα του ωκεανού, να αρρωστήσουν.

Δείτε ακόμη: Χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ είστε στην τουαλέτα; Αφού διαβάσετε αυτό, δεν πρόκειτε να το κάνετε αυτό ποτέ ξανά!

#9 Πού μπορείτε να ουρήσετε εναλλακτικά;

9 καλοί λόγοι για να μην ουρείτε μέσα στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι!

Αν και γενικά είναι εντάξει η ούρηση στη θάλασσα, δεν θα πρέπει να γίνει συνήθεια. Θα είναι καλύτερο να βρείτε μια τουαλέτα. Πολλές δημόσιες παραλίες διαθέτουν εγκαταστάσεις ή φορητές τουαλέτες για τους παραθεριστές.

Αν δεν υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες, προσπαθήστε να βρείτε ένα κατάστημα ή ένα εστιατόριο που θα σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα τους.

 

Πηγή: tilestwra.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close