Χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ είστε στην τουαλέτα; Αφού διαβάσετε αυτό, δεν πρόκειτε να το κάνετε αυτό ποτέ ξανά!

Όλοι έχουμε την περίεργη συνήθεια να παίρνουμε το κινητό μας μαζί μας στην τουαλέτα. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι με αυτόν τον τρόπο εκθέτετε τον εαυτό σας και τους άλλους, στην E.Coli, την σαλμονέλα και άλλα επικίνδυνα μικρόβια;

Ο Δρ. Λίζα Ackerley είναι μια ειδικός υγιεινής που εξηγεί ότι το σκούπισμα των απόκρυφων περιοχών σας μετά τη χρήση της τουαλέτας και αμέσως μετά η χρήση του κινητού σας, σημαίνει μεταφορά των βακτηρίων από τα χέρια σας στο τηλέφωνό σας.

Δείτε ακόμη: Βακτηριακές μολύνσεις: Προστατέψτε τα παιδιά!

Έτσι, αφού τελειώνετε με την τουαλέτα, καλό είναι να πλένετε αμέσως τα χέρια σας, δεδομένου ότι μόλις αγγίξετε το τηλέφωνό σας – που ξέρουμε ότι θα είναι σύντομα, τα βακτήρια θα μεταφερθούν και πάλι πίσω στα χέρια σας.

Γι ‘αυτό θα πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας με νερό και σαπούνι, και να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη ή την τσάντα σας πριν πάτε στην τουαλέτα.

Δείτε ακόμη: Κάθεστε πάνω από 10 με 15 λεπτά στην τουαλέτα; Αν ναι.. Δείτε τι μπορεί να πάθετε..

Ο διευθυντής των Βιοϊατρικών Επιστημών, των Προγραμμάτων Σπουδών, DMS στο Queen Mary University του Λονδίνου, ο Δρ Ron Cutler, δίνει μερικές απλές αλλά σημαντικές συμβουλές. Λέει ότι αν θέλετε να αποτρέψετε τη μεταφορά μόλυνσης και ιών από τα κόπρανα, είναι καλύτερα να μην παίρνετε το τηλέφωνό σας στην τουαλέτα.

Δείτε ακόμη: Βάζετε Χαρτί , πριν Καθίσετε στη Λεκάνη της Τουαλέτας; Δείτε ΤΙ Μπορεί να Πάθετε!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίπεδο μόλυνσης εξαρτάται πολύ από τη θέση της τουαλέτας. Αν είναι σε ένα μικρό γραφείο, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αλλά αν είναι σε ένα κρουαζιερόπλοιο ή στο νοσοκομείο, όπου μπορεί να κυκλοφορούν ιοί , ο κίνδυνος είναι δραστικά υψηλότερος.

Παρά το γεγονός ότι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μεταφοράς ιών είναι από τα χέρια, δεν είναι ο μόνος. Ο Δρ Ackerley εξηγεί ότι τα μικρόβια μπορούν να μετακινηθούν μέχρι ένα μέτρο οπότε κρατήστε την οδοντόβουρτσά σας μακριά από την τουαλέτα. Επίσης, φροντίστε να μην βάζετε το τηλέφωνό σας σε κάποιο ράφι ή το ρολό χαρτιού κοντά στην τουαλέτα.

Τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο για μέρες! Τα τηλέφωνα αποτελούν ένα ωραίο ζεστό περιβάλλον για τα βακτηρίδια. Μπορεί το κινητό σας να γίνει ακόμη πιο φιλική περιοχή για τα βακτήρια, αν αφήσετε μια κολλώδη επίστρωση στο τηλέφωνό σας όταν πιάσετε κάποιο γλυκό. Γι ‘αυτό θα πρέπει να πλένετε πάντα τα χέρια σας με νερό και σαπούνι, και να αφήνετε το τηλέφωνό σας στην τσέπη ή την τσάντα σας πριν πάτε στην τουαλέτα.

Πηγή: glowpink.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close