Αυτά είναι τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις όταν κοιμάται το μωρό σου!

Όλες οι μανούλες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει κούραση και ότι οι 24 ώρες μιας ημέρας δεν φτάνουν με τίποτα για να τα προλάβουμε όλα. Είναι όμως πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσεις οτι το μωρό σου σε χρειάζεται και για να ανταπεξέλθεις πρέπει ΕΣΥ να είσαι ξεκούραστη. Έτσι θα έχεις ενέργεια, υπομονή και διάθεση και όλα θα γίνονται πιο εύκολα.

Άφησε κατά μέρους τις δουλειές όταν το μωρό σου κοιμάται. Εκμεταλλεύσου τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχεις και κάνε τα παρακάτω:

Δείτε ακόμα: 10 φόβοι που κάθε νέα μαμά έχει και πως μπορεί να τους ξεπεράσει

1. Ξεκουράσου – ή αν προλαβαίνεις, κοιμήσου

Δοκιμασμένα ακόμα και 10 λεπτά ύπνου ανά διαστήματα μέσα στην ημέρα είναι τονωτική ένεση και πραγματικά αισθάνεσαι πολύ καλύτερα. Αν δεν καταφέρεις να κοιμηθείς απλά ξάπλωσε να ξεκουραστεί το σώμα σου και να χαλαρώσεις διαβάζοντας ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο. Όχι τηλεόραση ή internet. Οι εναλλαγές των εικόνων δεν σε χαλαρώνουν.

2. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Το να βγάλεις τα φρύδια σου, να βάλεις κρέμα στα πόδια σου και οτι έχει να κάνει με τον προσωπικό σου καλλωπισμό φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας όταν έχεις ένα μικρό αγγελάκι σπίτι σου. Οι απαιτήσεις του είναι πολλές και εσένα ο ελεύθερος σου χρόνος μηδενικός. Δοκίμασε να ασχοληθείς με τον εαυτό σου λίγο παραπάνω και θα διαπιστώσεις πόσο θα ανέβει η ψυχολογία σου αυτόματα και θα αισθανθείς πολύ πιο όμορφα.

Δείτε ακόμα :10 φόβοι που κάθε νέα μαμά έχει και πως μπορεί να τους ξεπεράσει

3. Μίλα στο τηλέφωνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Πολλές φορές οι δικοί μας άνθρωποι όπως οι γονείς, τα αδέρφια, οι κολλητοί μας φίλοι και οι κουμπάροι δεν μένουν κοντά μας και δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους βλέπουμε συχνά. Το να μιλήσεις στο τηλέφωνο μαζί τους θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Δείτε ακόμα :Το καλύτερο δώρο για μια εργαζόμενη νέα μαμά

4. Ασχολήσου με το μεγαλύτερο παιδί σου

Όταν έρχεται η ώρα και γίνεσαι μανούλα για δεύτερη φορά οι ορμόνες χτυπάνε κόκκινο. Από τη μια έχεις την έλλειψη του χρόνου να τα προλάβεις όλα και από την άλλη νιώθεις απέραντες τύψεις πως δεν αφιερώνεις τον χρόνο που θα ήθελες στο μεγαλύτερο παιδί σου. Εκμεταλλεύσου λοιπόν το χρόνο όταν το μωρό σου κοιμάται για να διαβάσετε ένα παραμύθι, να παίξετε με τα αγαπημένα του παιχνίδια, ή απλά να καθίσετε αγκαλιά και να μιλήσετε.

Με λίγα λόγια μην παγιδεύεσαι στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Κάνοντας αυτά τα απλά πράγματα για 10-15 λεπτά την φορά θα δεις μεγάλες διαφορές στην ψυχολογία και τη διάθεση σου!

Έλενα Αλεξάνδρου

Close