Αυτά τα εκπληκτικά οφέλη έχει το περπάτημα στην υγεία μας..Δείτε τα και θα εκπλαγείτε!

Όπως είναι γνωστό το περπάτημα κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Σίγουρα όμως δεν ξέρετε τα εκπληκτικά οφέλη που μπορούμε να λάβουμε από αυτό. Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα συνειδητοποιήσετε ότι το περπάτημα είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές , και ότι μπορείτε πραγματικά να λάβετε πολλά οφέλη από αυτό.

Δείτε τα οφέλη που έχει το περπάτημα και πρέπει όλοι να γνωρίζουμε: 

Αν περπατάτε για μόλις 30 έως 45 λεπτά καθημερινά αυτό θα σας βοηθήσει να προλάβετε τη νόσο του Alzheimer, θα βοηθήσει να τονώσετε τους μύς σας, θα μειώσει την αρτηριακή πίεση , θα βοηθήσει την υγεία του παχέος εντέρου, θα βελτιώσει τη διάθεσή σας, θα καταπολεμήσει το γλαύκωμα θα βοηθήσει στην μείωση του σωματικού βάρους, θα ενισχύσει την υγεία των οστών σας, θα βοηθήσει με το διαβήτη και, τέλος, θα βελτιώσει την υγεία των πνευμόνων σας.

1. Μειώνει το κίνδυνο της νόσου του Alzheimer

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το περπάτημα είναι πολύ καλό για το μυαλό και τη συνολική ψυχική υγεία .Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Αρθρίτιδα , «το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer. Επίσης, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια διαπίστωσε ότι οι άνδρες μεταξύ 71 και 93 ετών που περπατούσαν περισσότερο από 400 μέτρα κάθε μέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες  εμφάνισης άνοιας και νόσου Αλτσχάιμερ.»

2. Τονώνει τους μυς σας

Το περπάτημα τονώνει τα πόδια, την κοιλιά και τα οπίσθια. Το περπάτημα μπορεί να τονώσει όλο το σώμα σας… Δώστε προσοχή στην στάση του σώματος σας και έτσι θα μπορέσετε να τονώσετε και τους κοιλιακούς και τη μέση σας.

Δείτε ακόμη: Μάθε πόσες θερμίδες καις στο περπάτημα

3.Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς σας και μειώνει τη πίεση του αίματος

Το περπάτημα μπορεί να είναι μια τεράστια βοήθεια για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και επηρεάζει θετικά και την αρτηριακή πίεση.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για το Διαβήτη και τα Πεπτικά και Νεφρικά Νοσήματα συνιστά το περπάτημα καθημερινά, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος των προβλημάτων υγείας όπως η καρδιοπάθεια και η υψηλή πίεση αίματος .

4.Προωθεί την υγεία του παχέος εντέρου σας

Το περπάτημα έχει αποδειχθεί «οτι περιορίζει τον καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 31 τοις εκατό στις γυναίκες.»

Το WebMD εξηγεί, «Το τακτικό περπάτημα – ακόμα και 10 έως 15 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα – μπορεί να βοηθήσει το σώμα και το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει βέλτιστα … Η άσκηση είναι απαραίτητη για τις τακτικές κινήσεις του εντέρου.»

Δείτε ακόμη: 5 ασκήσεις για να δυναμώσετε τα γόνατα σας και να κάνετε πιο άνετο το περπάτημα

5.Βελτιώνει τη διάθεσή σας

Κάθε φορά όταν αισθάνεστε χάλια, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε μια βόλτα.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Psychiatric Research διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που περπατούσαν τουλάχιστον 30 λεπτά πέντε ημέρες την εβδομάδα, βελτίωσαν δραστικά τη διάθεσή τους και μείωσαν τις παρενέργειες της κατάθλιψης.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το περπάτημα είναι πολύ καλό για το μυαλό και τη συνολική ψυχική υγεία

6. Καταπολεμά το Γλαύκωμα

Για τους ανθρώπους που έχουν  υψηλή πιθανότητα γλαυκώματος, το περπάτημα θα μειώσει το μέγεθος της πίεσης που έχουν στα μάτια τους.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ερευνών για το Γλαύκωμα, «Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια άσκηση, όπως το περπάτημα ή το τρέξιμο τρεις ή περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα μπορεί να έχει μια μείωση της επίδρασης της [ενδοφθάλμιας πίεσης] .»

7.Ελέγχει το βάρος σας

Για τους ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο να πάνε στο γυμναστήριο, μπορούν να διαχειριστούν εύκολα το βάρος τους απλά περπατώντας.

Κάποιος μπορεί να αποφύγει την αύξηση του σωματικού βάρους απλά πηγαίνοντας μια βόλτα. Μια μελέτη έδειξε ότι «οι γυναίκες που έκανα μια τυπική δίαιτα και περπατούσαν για μια ώρα την ημέρα ήταν σε θέση να διατηρήσουν με επιτυχία το βάρος τους.»

8.Ενδυναμώνει τα οστά σας

Το περπάτημα έχει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για την αντοχή και τη συνολική υγεία των οστών και των αρθρώσεων σας.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Αρθρίτιδα «Το περπάτημα υποστηρίζει τα οστά σας. Μπορεί να σταματήσει την απώλεια της οστικής μάζας στα άτομα με οστεοπόρωση.»Μια μελέτη  γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας έδειξε ότι“30 λεπτά καθημερινό περπάτημα μείωσε τον κίνδυνο καταγμάτων του ισχίου κατά 40 τοις εκατό.”

Δείτε ακόμη: Για αυτό το λόγο θα πρέπει να χάσετε βάρος, με το περπάτημα και όχι με το τρέξιμο

9.Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη

Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη διαχείριση του διαβήτη. «Μια βόλτα 20 έως 30 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα για 24 ώρες .»

10. Βελτιώνει την υγεία των πνευμόνων

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το περπάτημα είναι επίσης εξαιρετικό για την υγεία των πνευμόνων μας.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Αρθρίτιδα , «το περπάτημα βελτιώνει την αναπνοή. Όταν με το περπάτημα αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής,, το οξυγόνο ταξιδεύει πιο γρήγορα μέσω του αίματος, συμβάλλοντας στην εξάλειψη των αποβλήτων και στη βελτίωση της ενεργειακών επιπέδων σας.»

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close