Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να φοράς την χειρουργική μάσκα

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να φοράς την χειρουργική μάσκα.

Οι χειρουργικές μάσκες, που χρησιμοποιούμε για την προστασία μας από την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών του αέρα, των σωματικών υγρών και των σωματιδίων, έχουν γίνει απαραίτητο …αξεσουάρ όλων μας λόγω της έξαρσης της γρίπης.

Ωστόσο, πολλοί αγνοούμε την σωστή τους χρήση.

Ο τρόπος χρήσης- εφαρμογής των χειρουργικών μασκών είναι ένας: φοριέται με το σκούρο πράσινο προς τα έξω, το οποίο είναι υδρόφοβο δηλαδή δεν νοτίζει από σταγονίδια που θα πέσουν επάνω του. Το ανοιχτόχρωμο προς τα μέσα που είναι υδρόφιλο δηλαδή συγκρατεί τα σταγονίδια που βγαίνουν από την αναπνοή μας.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να φοράς την χειρουργική μάσκα

Αρχικά, πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πριν την χρησιμοποιήσουμε, κατόπιν είναι σημαντικό να την τοποθετούμε σωστά, πρέπει δηλαδή να εφαρμόζει καλά πάνω στην μύτη και κάτω από το πηγούνι.

 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close