Αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι πρέπει να κάνετε αν παρατηρήσετε κηλίδες αίματος ή αν έχετε αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη μαία σας αμέσως, ακόμα και αν η αιμορραγία φαίνεται να έχει σταματήσει. Ενώ μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν κάτι ασήμαντο, θα μπορούσε να είναι σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος. Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης ποτέ δεν πρέπει να τα πέρνετε αψήφιστα.

Το τι θα χρειαστεί να κάνετε μετά θα εξαρτηθεί από την ατομική σας κατάσταση. Θα χρειαστείτε πιθανώς μια αξιολόγηση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει φυσική εξέταση, ένα υπερηχογράφημα και εξετάσεις αίματος, για να βεβαιωθείτε ότι εσείς και το μωρό σας είστε καλά και να αποκλείσετε τυχόν επιπλοκές. Αν έχετε αιμορραγία ή έντονο πόνο οποιουδήποτε είδους και δεν μπορείτε να βρείτε αμέσως στο γιατρό σας, πηγαίνετε στα έκτακτα ενός νοσοκομείου.

Οι κηλίδες αίματος είναι κάτι διαφορετικό από την αιμορραγία. Οι κηλίδες αίματος είναι πολύ ελαφριά μορφή αιμορραγίας, είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που μπορεί να έχετε στην αρχή ή στο τέλος της περιόδου σας. Μπορεί να διαφέρουν στο χρώμα, αντί για ροζ να είναι καφέ.

Δείτε περισσότερα στο paidorama.gr

Close