Ανδρική Μεγαλομαστία Τέλος!

Το αυξημένο μέγεθος του ανδρικού στήθους αποτελεί πηγή άγχους για τον πάσχοντα, συχνά προκαλεί αισθήματα ντροπής και ανασφάλειας, ενώ είναι πιθανό να δημιουργήσει δυσλειτουργία στις σχέσεις του με το άλλο φύλο.
Η αύξηση του ανδρικού στήθους μπορεί να οφείλεται είτε σε υπερτροφία του μαζικού αδένα λόγω ενδοκρινολογικής διαταραχής -η πάθηση είναι γνωστή και ως γυναικομαστία-, είτε σε συσσώρευση λίπους στην περιοχή-ψευδής γυναικομαστία ή λιπομαστία-. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα είναι αντιμετωπίσιμο.
Γυναικομαστία- Αντιμετώπιση
Εάν έχει διαγνωσθεί γυναικομαστία, το άτομο ακολουθεί συντηρητική αγωγή, δηλαδή θα λάβει φάρμακα. Στη γυναικομαστία που επιμένει για πάνω από δύο έτη συνίσταται χειρουργική αντιμετώπιση ώστε να αφαιρεθεί το περιττό τμήμα του μαζικού αδένα. Η χειρουργική επιλογή αποτελεί την μόνη λύση για το υπερμέγεθες ανδρικό στήθος που οφείλεται σε παθολογικά αίτια – μόνιμη γυναικομαστία-.
Λιπομαστία-Αντιμετώπιση
Σε περίπτωση λιπομαστίας το άτομο θα πρέπει να ακολουθήσει μία καλύτερη διατροφή και να στοχεύσει στην απώλεια βάρους και παράλληλα να στραφεί προς τη γυμναστική και σε ειδικές ασκήσεις για το στήθος. Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μία χρήσιμη ενναλακτική όταν το άτομο αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση λόγω κακής ψυχολογίας και να θέσει μακροπρόθεσμους στόχους.
Η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μαζικού αδένα και η λιποαναρρόφηση αποτελούν από τις συχνότερες επεμβάσεις και είναι απολύτως ασφαλείς. Μετά την επέμβαση απαιτείται μία περίοδος ανάρρωσης, ενώ μετά το χειρουργείο θα υπάρχουν 1-3 μικρές ουλές στην περιοχή.
Τα οφέλη ωστόσο από την επέμβαση θα ανταμείψουν το άτομο. Το φυσιολογικό επίπεδο στέρνο θα χαρίσει αυτοπεποίθηση στον άνδρα και θα βελτιώσει την ψυχολογία του και κατ’ επέκταση τις διαπροσωπικές του σχέσεις

megalomastia

Εάν το στήθος σας είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, εάν νιώθετε άβολα και αμήχανα, εάν η εικόνα του σας αποτρέπει από το να έχετε μία φυσιολογική κοινωνική ζωή τότε θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό.

Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό Χρήστο Μεγαπάνο. Για να μάθετε περισσότερα για την ανδρική μεγαλομαστία και την ιατρική της αντιμετώπιση επισκεφτείτε την σελίδα του ιατρείου Regen:  https://www.regen.gr/antras/gunaikomastia/

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close