Εσένα τι σε κάνει ευτυχισμένη μαμά;

Εμείς οι άνθρωποι, έχουμε την τάση να καταφεύγουμε σε άυλα πράγματα ψάχνοντας την ευτυχία…Σε τηλεοράσεις, σε κινητά, στο γωνιακό σαλόνι που είδαμε σε μια βιτρίνα, στις φίρμες ρούχων και παπουτσιών! Κάπου το χάσαμε! Κάπου χάθηκε απο όλα αυτά τα πρότυπα που προσπαθούμε να μοιάσουμε ξεχνώντας πως ειμαστε μοναδικοί!

Κάποιοι ίσως το έχουν καταλάβει και βρήκαν την ευτυχία μακριά από όλα αυτά!

Κάποιοι άλλοι,ζουν σε έναν κόσμο από σούπερ ήρωες, με ατσαλάκωτους, με άπιαστους, με μαμάδες που κάνουν παιδιά και σε ένα μηνά επιστρέφουν στην αρχική τους φόρμα, που κάνουν 10 διαφορετικές δουλείες.

Κάνουν να δουν τα παιδιά τους μέρες και όμως είναι οι καλύτερες μαμάδες! Οι μαμάδες πρότυπο! Οι μαμάδες που έκαναν παιδιά για να ψάχνουν να βρουν την ευτυχία μακριά τους!

Μην μου πείτε πως δεν τις ξέρετε ή πως δεν τις ζηλέψατε όταν είδατε τα καινούρια παπούτσια της ή το καινούριο της αμάξι και προσπαθήσατε σίγουρα( οπως και εγώ ) να μπείτε στα παπούτσια τους  έστω για ενα λεπτό…

Να δείτε πως είναι να τρέχουν άλλοι για να ξυπνάνε τα παιδιά το πρωί για το σχολείο και να ασχολούνται άλλοι με τις κρίσεις που περνάει ο γάμος , ή να σου σιδερώσει και εσένα κάποιος το βουνό με τα ασιδέρωτα,να σου μαγειρέψει,να σε χτενίζει κάθε μέρα,να,να,να,να… Και λες πως τότε θα είσαι ευτυχισμένη!!! Αλλά μην γελιέστε… Όπως λέει ο πάντα σωστός και σοφός λαός μας, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!

Η μεγαλύτερη θλίψη και το μεγαλύτερο σκοτάδι κρύβονται πίσω από το φως! Πίσω από αυτό που βλέπεις! Πίσω από αυτό το θεατράκι που παρακολουθεις καθημερινά με τόση αγωνιά!

Μα πείτε μου, ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή σας;

Ήταν όταν αγοράσατε τις γόβες που είχατε ερωτευτεί ή το σαλόνι, το σπίτι, το αυτοκίνητο??? Δεν νομιζω..

Η αληθινή, η ουσιαστική, η ατόφια ευτυχία είναι αυτή που νιώθεις όταν είσαι ο εαυτός σου! Οταν δεν εισαι αντιγραφο αλλα αυθεντικος ανθρωπος! Όταν αυτά που νιώθεις και κάνεις, γίνονται επειδή εσύ τα έχεις επιλέξει..όταν απελευθερωθεις από τα πρότυπα που οι καιροί επιβάλλουν! Όταν εσυ,είσαι εσύ γιατί το θες εσύ!

Δεν εχω νιώσει περισσότερο ευτυχισμένη από αυτό που ζω τα τελευταια 2 χρονιά…απο την μέρα δηλαδη που επιβεβαίωσα με την κουνιάδα μου πως ειμαι έγκυος…! Μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια, έγιναν πολλά, πάρα πολλά!!!

Αλλά εγώ βρήκα την ευτυχία μέσα απο τα μάτια του παιδιού μου! Γιατί όταν καθρεφτιζομαι σε αυτά, βλέπω τη Νατάσα… Βλέπω τη γυναίκα που πραγματικά είμαι,εδώ δεν χωρούν πρότυπα! Εδώ είμαι εγώ!
Εδώ είμαι αυτό που θέλω να είμαι, αυτό που έχω επιλέξει να είμαι! Ειμαι η ΜΑΜΑ του..είμαι το καλύτερο μπορώ για εκείνον…είμαι κουρασμένη…είμαι εξαντλημένη…αλλά ναι, είμαι σιγουρα ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ!!!
Σας φιλω,

Νατασα Δεμεστιχα

Close